Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fonları 2023’e Net Çıkış İle Başladı: Kurumsalların İlk Gözdesi Bu Altcoin

Kripto para piyasasındaki kurumsal fonlardan 2023 yılının ilk haftasında 10 milyon dolar net çıkış olurken Ripple’da (XRP) yaşanan fon girişleri dikkat çekti.

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilere göre Bitcoin’de (BTC) hafif bir toparlanma yaşanmasına karşın 2023’ün ilk haftasında kurumsal fonlardan 10 milyon dolar para çıkışı yaşandı. Yayınlanan verilerde, Ripple fonlarına 3 milyon dolarlık giriş dikkat çekti.

Bitcoin fonlarından toplamda 6,5 milyon dolarlık çıkış gözlemlenirken short (kısa) Bitcoin fonuna 1,2 milyon dolar değerinde küçük bir para girişi yaşandı. 2022 yılında 402 milyon dolar çıkış yaşanan Ethereum’da (ETH) ise fon çıkışları bu yılda 3,1 milyon dolarlık çıkışla devam etti.

Altcoinler arasında pozitif seyreden Litecoin’de 200 bin dolarlık küçük bir miktar ve Ripple’da ise oransal olarak büyük bir miktar sayılabilecek 3 milyon dolarlık fon girişi görüldü. Ripple’da yaşanan bu fon girişi birçok uzmana göre kurumsal yatırımcının bu yıl içerisinde sonlanması planlanan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki davanın Ripple lehine sonuçlanacağını düşünmesinden kaynaklanıyor.

Öte yandan 2022 yılında ortalama 9 milyar dolarlık haftalık hacim bulunurken bu yılın ilk haftasında ortalamaya kıyasla yalnızca 5 milyar dolarlık hacim gerçekleşti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!