Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Eski Devlet Yetkilisi Bitcoin İçin Halktan Özür Diledi

Çin’de yasak olmasına rağmen bir Bitcoin (BTC) madencilik tesisini örtbas ettiği için görevinden alınan ve suçlu bulunan Çin Komünist Partisi eski üyesi Xiao Yi devlet yayınında özür diledi.

Xiao Yi Çin devlet kanalında 8 Ocak tarihinde yayınlanan bir yayında, bir Bitcoin madencilik tesisini örtbas ettiği yönündeki suçunu kabul ederek neden olduğu zararlardan dolayı Çin halkından özür diledi. Verilen bilgilere göre Xiao Yi, hakkında açılan soruşturmalar sonucunda rüşvet ve yolsuzluk gibi çeşitli yasa ihlallerinden suçlu bulunmuştu.

Parti içindeki görevinin yanı sıra Jiangxi eyaletinde hükümet görevlisi olarak çalışan Yi, ülkede kripto para madenciliği yasaklanmış olmasına rağmen eyalette çalışmalarına devam eden bir kripto para madenciliği şirketinin faaliyetlerini örtbas etmişti. Yi, Jiumu Group Genesis Technology adlı kripto para madenciliği şirketini bir büyük veri ve bulut hizmeti sağlayıcısı gibi göstermiş, ayrıca diğer devlet dairelerindeki kayıtların da buna göre manipüle edilmesini sağlamıştı. Yi, tüm bunların yanında şirketin krediler ve teşvikler almasına yardımcı olarak devleti 345 milyon dolar zarara uğrattı.

Yi yaptığı açıklamada Çin halkına karşı yaptığı hata ve onları hayal kırıklığına uğratmış olması sebebiyle çok üzgün olduğunu belirtti. Siyasi başarılara ilişkin çarpık görüşü nedeniyle pervasızca hareket ettiğini ve çok büyük kayıplara neden olduğunu ifade etti.

Yi’nin açıklama yaptığı yayında hapishaneye benzer bir yapı içerisinde olduğu ve oldukça bitkin göründüğü de izleyenlerin dikkatini çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!