Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önde Gelen İki Bitcoin Madencisinden Birleşme Kararı: Hisse Fiyatları Düşüşte

Kanada merkezli önde gelen iki Bitcoin (BTC) madencisi Hut 8 ve US Bitcoin Corp. (USBTC) ile birleşeceğini duyurdu.

Hut 8 tarafından yayımlanan basın açıklamasında, USBTC ile birlikte yeni kurulacak Bitcoin madenciliği şirketinin ortağı olacağı belirtildi. Her iki şirketin de “Hut 8 Corp” adı verilen yeni kurulacak şirket üzerinde %50 paya sahip olacağı dile getirilirken ortaklığın iki tarafa da çeşitli ayrıcalıklar tanıdığının altı çizildi.

Hut 8 anlaşma sayesinde 825 megavat (MW) enerji kapasitesine erişirken enerji maliyetlerini de ciddi ölçüde düşürecek. Ancak şirketin beşte biri Hut 8 Corp.’ta konsolide olacak. Öte yandan USBTC güçlü bilançoya sahip bir ortak kazanırken yeni sermayeye erişim ve endekslere katılma hakkı elde edecek

Hut 8 CEO’su Jaime Leverton, bu hamlenin şirketin uzun süredir hazinesinde beklettiği ve herhangi bir ipotek altında bulunmayan Bitcoinlerden yararlanma fırsatı verdiğini dile getirdi. Ara dönem operasyonlarını finanse etmek için çıkardığı Bitcoin’in bir kısmını satacağını ifade eden şirket, USBTC’ye de gereklilikleri sağlamasının ardından 6,5 milyon dolara kadar güvenli geçiş finansmanı sağlayacağını taahhüt etti.

Hut 8 CEO’su Leverton yeni şirkete liderlik ederken USBTC CEO’su Shenif Visra CFO olarak atanacak. Hut 8’den Bill Tai Başkanlık görevini yerine getirirken USBTC bünyesinde görev alan Asher Genoot ve Michael Ho da sırasıyla başkan ve baş strateji sorumlusu olacak.

Anlaşma şirketler nezdinde tamamlanmış olsa da hisse sahipleri ve mahkeme onayı sonrası resmileşecek. Leverton yaptıkları bir basın duyurusunda, ortaklığın 2023 yılın ikinci çeyreğinin sonuna doğru tamamlanmasını umduğunu dile getirdi.

Öte yandan Hut 8 hisseleri haberin duyurulduğu tarihten bu yana %9 değer kaybederek 2,17 dolar seviyesine geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!