Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BtcTurk Kripto Para Bağışları İçin AFAD Dahil 5 Kuruma Cüzdan Adresi Sağladı

Türkiye’nin en büyük kripto para borsalarından BtcTurk; AFAD, Hayata Destek, Temel İhtiyaç Derneği (TIDER), Toplum Gönüllüleri (TOG) ve Kızılay’a kripto para yardımlarını kabul edebilmeleri için yardım cüzdanları oluşturdu.

BtcTurk resmi web sitesi üzerinden paylaşılan bir duyuruda Türkiye’nin öncü yardım kuruluşları için kripto para bağış cüzdanı oluşturulduğu duyuruldu. Belirtilen bu kuruluşlar arasında Afet ve acil durumlara ilişkin süreçlerin etkin yönetimi için gerekli çalışmaları yürüten AFAD, afetlerden etkilenmiş toplulukların temel hak ve ihtiyaçlarına erişimlerini sağlamayı amaçlayan Hayata Destek, doğal afetler, salgınlar ve olağanüstü durumlar karşısında toplumsal dayanıklılığı arttırmak için kurulan Kızılay, insanların temel ihtiyaçlarına adil ve eşit şekilde ulaşabilmesi için çalışmalar yürüten ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu TIDER ve gençlere sosyal sorumluluk eğitimleri vererek toplumsal sorunlara çözüm üreten projeler gerçekleştirmeleri için hareket eden TOG yer aldı.

Kurumlara teslim edildiği belirtilen bağış cüzdanları arasında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) seçenekleri sunuldu. Borsa, yapılan kripto para cinsinden bağışların hepsini otomatik olarak Türk Lirası’na çevireceğini ifade etti:

BtcTurk gönderilen kripto paraları otomatik olarak Türk Lirası’na çevirecek ve çevirme işlemlerinden herhangi bir komisyon ücreti almayacaktır.

BtcTurk tarafından oluşturulan adresler üzerinden söz konusu kurumlara bağış yapmak için bu linki kontrol edebilirsiniz.

BtcTurk bir önceki gün kamu kurumları, dernekler ve yardım kuruluşları aracılığıyla 6 milyon TL’yi aşan nakdi ve kışlık malzeme yardımda bulunduğunu duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!