Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önde Gelen Kripto Para Borsasının Token’ı Neden Düştü? Söylentiler Hakkında Açıklama!

Önde gelen kripto para borsası Gate.io’nun yerel token’ı Gate (GT), borsa hakkında ortaya atılan iddiaların ortasında %10’dan fazla değer kaybetti. 

Gate.io’nun yerel token’ı GT, borsa hakkında çıkan para çekme işlemlerin geciktiği, likidite problemleri yaşadığı ve birçok iddianın ortasında büyük değer kaybı yaşadı.

Borsa bu iddiaların bir kısmına resmi bir açıklama yaparak cevap verdi. Yapılan açıklamada, söylentilerin tümüyle FUD olduğu belirtilirken para yatırma ve çekme işlemlerinin sağlıklı şekilde çalıştığı şu ifadelerle vurguladı:

Son zamanlarda Gate.io ile ilgili söylentiler dolaşmaktadır. Operasyonlarımızın sağlıklı bir şekilde devam ettiğini, para çekme işlemlerinin düzgün bir şekilde işlediğini ve söylendiği gibi operasyonlarımızda veya para çekme işlemlerinde herhangi bir sorun olmadığını açıklığa kavuşturmak isteriz. Gate.io ekibi şu anda 10. yıldönümü kutlamalarımıza ve Gate Group’un Hong Kong ticaret platformu Gate.HK’nin lansmanına odaklanmaktadır.

Gate token neden düştü?

Borsa hakkında çıkan iddialardan biri olan likidite problemlerinin ana kaynağının, CEO’sundan bir süredir haber alınamayan Multichain (MULTI) ile Gate.io ile aralarında bir bağ bulunması olduğu öne sürüldü. Ayrıca Multichain ekibinin Gate.io’ya yüklü miktarda transfer yaptığı iddiasıyla borsanın Çin‘e bağlı kolluk kuvvetleri tarafından soruşturulduğu belirtildi.

Etherscan verilerine göre 25-26 Mayıs tarihlerinde bilinmeyen bir kullanıcıdan Gate.io’ya 10 milyon dolardan fazla Fantom (FTM) aktarıldığını ortaya koyuldu. Topluluk bu işlemi yangından mal kaçıran Multichain ekibine ait olduğunu öne sürerken beraberinde polis araştırmasına dair söylenti de hızla yayıldı.

Ortaya atılan spekülayonlar sonucunda borsadan on-chain analiz platformu DefiLIama tarafından sağlanan verilere göre ortaya atılan iddiaların ardından borsada 24 saat içerisinde 148 milyon dolarlık net çıkış yaşandı.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle yaklaşık %11 değer kaybeden borsanın yerel token’ı GT, 4,92 dolar seviyesinden 4,38 dolara kadar geriledi. GT yazım esnasında 4,39 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!