Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önde Gelen Kripto Para Şirketleri Piyasayı Desteklemek Amacıyla Güçlerini Birleştiriyor

Kripto ekosisteminin önde gelen şirketlerinden Coinbase, Circle, Anchorage Digital ve Huobi Global gelişmekte olan dijital varlık endüstrisine güven sağlamak ve manipülasyonların önüne geçebilmek amacıyla güçlerini birleştirdikleri bir koalisyon kuruyor.

Risk gözetim firması olan Soludis Labs tarafından bir araya getirilen şirketlerin oluşturduğu “Kripto Piyasası Bütünlük Koalisyonu” (CMIC) sektördeki yatırımcıların koruma altına alınması için hali hazırda piyasada yer alan kripto para şirketlerinin “piyasa bütünlüğü” taahhüdü imzalaması gerektiğini savunuyor.

Solidus Labs Başkan Yardımcısı Kathy Kraninger

Koalisyonun gerçek amacı, adil ve düzenli bir sisteme odaklanan kuruluşlara ihtiyaç olduğunu kabul etmek ve önlem alınmadığı takdirde meydana gelebilecek suistimalleri engellemektir.

açıklamalarında bulundu.

Koalisyon, düzenleyici kuruluşların artan popülaritesine rağmen bu yeni yatırım piyasasının güvenliğine yönelik endişelerin olduğu bir dönemde kuruldu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), birçok spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) başvurusunu reddetmesinin başlıca nedenlerinden birinin piyasa manipülasyonunun olduğunu dile getirmişti.

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), aralık ayında kripto piyasasındaki kara para aklama ile mücadele kanunlarının uygulanamaması, işlemlerin gizliliği gibi özelliklerin kanun dışı aktivitelere ve manipülasyona kapı araladığını belirterek daha fazla düzenleme gerektiği çağrısında bulunmuştu.

Koalisyonun kurucu üyeleri arasında CrossTower, BitMex, GSR, Bitstamp, Elwood, CryptoCompare, Securrency, MV Index Solutions, the Chamber of Digital Commerce, Glbal Digital Finance ve CryptoUK bulunuyor.

Koalisyonun şimdilik amacı daha fazla üyenin bu taahhütnameyi imzalaması olarak gözüküyor olsa da ilerleyen dönemlerde düzenleyici kuruluşlarla da irtibata geçerek kripto piyasasındaki şeffaflıkla ilgili endişeleri gidermek üzerine çalışarak daha fazla sorumluluk alan bir yapı haline gelecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!