Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FSInsight: Bitcoin (BTC) Hala Sektör Lideri ve 2022 Yılının İkinci Yarısında 200 Bin Dolara Ulaşabilir

Pazar lideri bağımsız araştırma şirketi FSInsight, bitcoin’in (BTC) hala sektör lideri olduğunu ve yılın ikinci yarısında 200 bin dolara ulaşabileceğini söyledi.

FSInsight dijital varlık stratejisi başkanı Sean Farrell, 3 Şubat tarihli “Digital Assets in a Post-Cycle World” başlıklı haftalık raporunda bitcoin‘in 2021 yılının dördüncü çeyreğinin sonuna doğru hisse senedi piyasaları ile daha fazla bağlantılı hale geldiğine ve merkez bankalarının sıkılaşma politikaları ile karşı karşıya kaldığında ise fiyatın düşüş eğilimine geçtiğine yer verdi. Farell, bitcoin ve kripto para piyasalarının eski şirketlerin ve fonların piyasaya dahil olması ile birlikte artık teknoloji hisseleri ile güçlü bir şekilde ilişkilendirildiğine değindi.

Farrell, raporda 2022 yılına volatil bir başlangıç yapan bitcoin‘in hala sektör lideri olduğunu ve yılın ikinci yarısından sonra 200 bin dolara ulaşabileceğini söyledi.

Merkezi olmayan finansın (DeFi), non-fungible token’larin (NFT) ve diğer Web 3 uygulamalarının Ethereum (ETH) ağının büyümesinde rol oynadığını söyleyen FSInsight, raporda Ethereum‘un cloud platformlarına göre değerinin düşük olduğunu ve 2022 yılında 12.000 dolara ulaşabileceğini belirtti.

Raporda ayrıca Ethereum’un 2022 yılında proof of stake (PoS) tabanına geçişi konusunda olumlu düşüncelere yer verilirken geçişin tamamlanması durumunda bitcoin performansından bağımsız olarak büyük olasılıkla sermaye girişlerinin yaşanacağı belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!