Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Manchester United Futbolcuları DAO Başlatıyor

Eski Manchester United’lı futbolcular Gary Neville ve Paul Scholes; eski futbolcuların, efsanelerin ve taraftarların yatırım yapmasını ve yönetmesini sağlayacak olan merkeziyetsiz otonom organizasyon (DAO) başlatmak için bir araya geliyor.

Türünün tek örneği olacak spor merkezli DAO, adını 1992’deki dönemin efsanevi kadrosundan alan “CO92 DAO” olarak adlandıracak. CO92 DAO’nun, futbolla ilgili firmalarla ve projelerle stratejik ortaklık kurması planlanıyor.

Gary Neville ve Paul Scholes, bu DAO’yu oluşturmak için Valencia Futbol Kulübünün de sahibi Singapurlu milyarderler Peter Lim ve oğlu Kiat Lim ile birlikte çalıştığı bildirildi.

Milyarder Kiat Lim:

Şu anda bir dizi profesyonel futbol projesi fırsatlarını gözden geçiriyoruz. Önümüzdeki aylarda detayları açıklayacağız.

dedi.

Baba-oğul daha önce Manchester United forması giyen Cristiano Ronaldo ile iş birliği yaparak dijital platform olan ZujuGP adlı başka bir spor girişimi de başlatmışlardı.

Başlatılan DAO’nun detayları henüz kamuya açıklanmadı ancak Bloomberg’in bir haberine göre yakında halka açık bir satış yapılması planlanıyor.

Projenin yönetim ekibinde Gary Neville ve Paul Scholes haricinde, Nicky Butt ve Ryan Giggs de yer alacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!