Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önde Gelen Merkeziyetsiz Borsa 2022 Verilerini Paylaştı, Token Fiyatı Uçuşa Geçti!

Önde gelen merkeziyetsiz kripto para borsalarından (DEX) dYdX tarafından 2022 yılına dair paylaşılan veriler yerel token fiyatında ani bir yükselişi tetikledi.

dYdX Foundation tarafından sunulan 2022 yılına ait detaylı rapor, kullanıcılar ve yerel token fiyatı üzerinde olumlu etki yarattı. Raporda, borsanın kümülatif işlem hacminde 466,3 milyar dolara ulaştığı belirtildi. Verilere bakıldığında platformun kümülatif hacmi 2021’deki 322 milyar dolara kıyasla 2022 yılında %140 arttı. Bununla birlikte borsa yıl boyunca yapılan işlemlerden 137,8 milyon dolar gelir elde etti.

dYdX’in 2021 yılında 1,1 milyar dolar seviyelerine ulaşan toplam kilitli varlık (TVL) değeri 2022 yılında 400 milyon dolara kadar gerilerken borsadaki işlem hacimleri artış eğilimi gösterdi. Yıl boyunca kullanıcı sayısı ve işlem hacminde yaşanan artış, özellikle son dönemlerde merkezi borsalara olan güven kaybının DEX tarafına ne denli olumlu yansıdığının net bir göstergesi oldu. Borsa tarafından geçtiğimiz yıla dair yayınlanan bu iyi veriler yerel token üzerinde de ani bir fiyat hareketi getirdi.

Dün gün içerisinde 2,35 dolar seviyelerinden işlem göre DYDX, raporun paylaşılmasının ardından yükselişe geçerek %50’den fazla değer kazandı ve 3,55 dolara kadar ulaştı. CoinGecko verilerine göre haberin kaleme alındığı sıralarda ufak bir geri çekilme yaşayan DYDX, son 24 saatte %24,9 artış ile 2,99 dolardan işlem görüyor.

Öte yandan dYdX, geçtiğimiz günlerde yatırımcılara ait tokenlar için yapılacak 282 milyon dolar değerindeki 150 milyon tokenın kilit açım işlemini 3 Şubat tarihinden aralık ayına ertelemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!