Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önde Gelen Siber Güvenlik Firması, Lider Kripto Para Borsalarının Güvenliğini Derecelendirdi

6 Kasım tarihli Next Web kaynağının haberine göre, önde gelen siber güvenlik firmalarından Group-IB, lider kripto para borsalarından bir çoğunun güvenlik önlemlerini inceledi ve bunları derecelendirdi.

Moskova menşeli firmanın, kripto para birimleri sigorta platformu CryptoIns ile yaptığı ortak çalışmaya göre, Kraken en güvenli kripto para borsası konumunda. Günlük trading  hacmine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası OKEx’in yanı sıra Huobi Pro ve CoinCheck borsaları ise en riskli platformlar arasında yer alıyor.

Next Web’in aktardığına göre Group-IB yeni araştırmasını temel olarak büyük kripto para borsalarının olası bir hacklenme durumuna karşı sahip oldukları sigorta primlerine göre hesapladığı yeni bir değerlendirme ölçütü ile gerçekleştirdi.

İsviçre menşeli sigorta firması APSIS S tarafından desteklenen CryptoIns, şimdiden onlarca köklü kripto para borsasına sigorta yapmaya başladı. Yeni sigorta poliçesi ”borsa yazılımına karşı gerçekleşen siber saldırılar, hırsızlıklar, dolandırıcılıklar ve kripto para personeli tarafından yapılan yasa dışı eylemlere karşı” sigorta ve güvence sunuyor.

Group-IB araştırmasında bu faktörün yanı sıra teknik güvenlik seviyeleri, temel depolamanın güvenilirliği, şifreler ve müşterilerin kişisel verileri gibi unsurlar da göz önüne alındı. Bunun yanı sıra kripto para borsalarının olmazsa olmazı KYC ve AML prosedürleri de değerlendirmeye dahil.

Kripto para borsaları daha bir yıl öncesine kadar kendilerine sigorta yapacak bir şirket bulamazken, şimdi bunu yapacak onlarca firmanın bulunması bile sektörün ne denli geliştiğinin kanıtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment