Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PwC Araştırması: Blockchain’in Sağlık Hizmetlerindeki Rolü Büyüyor

PricewaterhouseCoopers (PwC) tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre Blockchain teknolojisi sağlık hizmetlerinin ciddi ölçüde gelişmesini sağlayabilir.

PwC, sağlık hizmetlerindeki şirketlere dair yaptığı bir araştırmada bu şirketlerin kayda değer bir kısmının Blockchain ile ilgilendiğini saptadı.

Sağlıkta Blockchain

Blockchain teknolojisiyle ilgilenen ve bu teknoloji hakkında araştırma yapan şirketlerin sayısı git gide artıyor. Ancak Blockchain teknolojisinin gerçekten ‘kullanıldığı’ sektör sayısının az olduğu söylenebilir.

PwC’nin yaptığı bir araştırmaya göre ise sağlık hizmetleri alanı diğer sektörlere göre çok daha farklı. Çünkü sağlık hizmetlerinde faaliyet gösteren pek çok şirket, bu teknolojinin oldukça faydalı olduğunu düşünüyor.

PwC’nin araştırmasına göre sağlık hizmetlerindeki kuruluşların yüzde 49’u Blockchain hakkında çalışmalar yapıyor. BU şirketlerin büyük bir kısmı Blockchain’i özellikle veri paylaşımı alanında ve sunulan hizmetlerin kalitesini artırmada kullanıyor. Sağlık hizmetlerindeki şirketlerin bu teknolojiyi ya araştırdığı ya da denemeye çoktan başladığı görülüyor.

Bazı Zorluklar Var

PwC tarafından yapılan araştırmanın sonuçları oldukça olumlu olsa da ortada bazı zorluklar olduğunu unutmamak gerek. Yukarıda belirttiğimiz gibi bu teknolojiyi araştıran şirketlerin sayısı artış gösterse de çoğu şirketin hala bu alanda bir adım atmadığı söylenebilir. Bunun başlıca sebebi de Blockchain sektöründeki uzmanların ve yasal düzenlemelerin eksikliği.

PwC tüm bu zorluklara rağmen bu alanda araştırma yapmayan şirketleri uyarıyor. Blockchain teknolojisi gibi yenilikçi teknolojileri takip etmemek, bu şirketlerin oldukça geri kalmasına yol açabilir. PwC’ye göre şirketler, Blockchain teknolojisinin sağlayabileceği tasarrufu ve kalite artışını göz ardı etmemeliler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment