Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Online Banka Santander XRP ile Servislerini Genişletmeyi Planlıyor

Bu ayın başlarında online banka Santander, OnePayFX adında Ripple blockchain teknolojisi bazlı geliştirilen ve Santander müşterileri için sınır ötesi ödeme hizmeti sunan uygulamasının lansmanını yapmıştı. Banka böylelikle “blockchain temelli sınır ötesi ödeme uygulaması geliştiren ilk uluslararası banka” unvanını da kazanmış oldu. Uygulama yalnızca hızlı ve rahat ödeme sağlamakla kalmayıp güncel döviz kuruna bağlı olarak kullanıcılara transfer edilecek tam miktarı da gösteriyor. Uygulama şimdilik yalnızca İspanya, Polonya, Brezilya ve Birleşik Krallık’ta kullanılabiliyor.

Santander’in yönetici müdürü Ana Botín, Financial Times gazetesine verdiği röportajda bankanın Ripple ile çok büyük planları olduğunu söylüyor. Santander, müşterisi olmayan kişilerin bile bu teknolojiyi kullanmasına izin vermek üzere çalışmalar yapıyor.

Yöneticinin konuya ilişkin ifadeleri şu şekilde:

Sizin de söylediğiniz gibi bir noktada bunu ayrı bir uygulama olarak geliştirmek için çalışıyoruz – bunun için bir zaman öngörüm yok- bu sayede piyasadaki tüm ödemelere açık olacak. Uygulamanın potansiyeli konusunda oldukça ümitli ve heyecanlıyız.

Ana Botín ayrıca Santander’in şu an sadece bireysel müşterilere açık olan uygulamayı şirketlere de açma üzere çalışmalarına devam ettiğini belirtiyor. Botín, şirketin Ripple ile blockchain teknolojisini yabancı döviz ödemelerinin %50’sini gerçekleştirmek üzere kullandığını da söylüyor. Santander, bu teknoloji ile ilgili testlerine teknolojinin lansmanı yapılmadan neredeyse iki yıl önce başlamıştı.

Matthew Wirtz isimli bir Reddit kullanıcısının ise konuya ilişkin yorumu şöyle:

Bu yalnızca zaman meselesi. Eski para transferi sistemi yakında müşteriler tarafından kabul görmemeye başlayacak. İşlemlerin gerçekleşmesi için günlerce beklemek geçmişe dair bir şey olarak hafızalarda kalacak. Dün sosyal medyada milyon dolarların iki buçuk dakika içerisinde hem de 1 dolardan az maliyetle transfer edildiğine dair bir paylaşıma rastladım. Bu insanların elbette gözünü açacaktır. Hız ve maliyet sonunda her zaman kazanan iki şeydir.

Shawn Schaeffer isimli Ripple meraklısı ise şunları söylüyor:

Yönetici Ana Botín’in röportajı herhangi bir XRP sahibini heyecanlandırıyor olmalı; bu yaz fiat transferlerinin Ripple raylarını kullanarak anlık olarak gerçekleşeceğinden bahsediliyor. Ben bir finans danışmanı değilim ancak XRP’nin patlayacağı aşikar. Bu durumda söyleyebileceğim tek şey: Hazırlıklı olun.

Kaynak: AMBCrypto

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment