Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ons Altın Fiyatında Rekor Kırılacak mı? Yatırımcılar Yanıtladı

Altının ons fiyatı yeni bir rekora doğru koşarken yatırımcılar altının geleceğine umutlu gözlerle bakıyorlar.

Kitco News, altın piyasasındaki genel duruma dair bir bilgi edinebilmek için hem bireysel hem kurumsal yatırımcıların katıldığı bir anket düzenledi. Bu ankette katılımcılara sorulan soru oldukça basitti: Sizce altın fiyatı yükselmeye devam edecek mi?

Altının ons fiyatı geçtiğimiz günlerde 1.890 dolar seviyesini aştı ve 1.900 dolara doğru ilerledi. Walsh Trading’in kurucularından olan Sean Lusk; son günlerde yaşanan bu artışı ekonomik belirsizliklere, düşük faiz oranlarına ve ABD Doları’nın zayıflamasına bağlıyor. Eğer bu etmenler altın fiyatını yukarıya taşımaya devam ederse ons bazında yeni bir rekor görebiliriz.

Yatırımcılar Ne Düşünüyorlar?

Şu anda birçok yatırımcı altının geleceğine umutlu gözlerle bakıyor gibi görünüyor. Hafta genelinde yapılan anketlerden birine 1.870 bireysel yatırımcı katıldı ve bunların yüzde 72’si altın fiyatının yükseleceği yönünde görüş belirtti. Yüzde 17’lik kesim altın fiyatında bir düşüş beklerken yüzde 12’lik kesim kararsız kalmayı tercih etti.

Kitco News bireysel yatırımcıların yanı sıra kurumsal yatırımcılara yönelik de bir anket düzenledi. Bu ankete Wall Street’ten 14 farklı profesyonel yatırımcı katıldı ve bunların 11 tanesi altın fiyatında yükseliş beklediğini söyledi. Buna karşılık bu yatırımcılardan iki tanesi altın fiyatında düşüş görülebileceği yönünde uyarıda bulundu.

Yatırımcılar altın fiyatında ne bekliyorlar? Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment