Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Poloniex’e Eklenen Decentr (DEC) Bir Haftada Yüzde 100 Kazandırdı

Kripto para borsalarından Poloniex bugün Decentr’ın tokenı olan DEC’i borsaya eklediğini açıkladı. Peki bir haftada yüzde 100 kazandıran DEC nedir?

Son zamanlarda Compound, Aave gibi projelerin ne kadar büyük başarılar sergilediklerini düşünürsek DeFi (decentralized finance) dünyasının hızla büyüdüğünü söyleyebiliriz. Kripto para dünyasının dev isimlerinden Poloniex de hızla büyüyen bu sektöre uyum sağlamayı ve olabildiğince fazla sayıda DeFi projesine destek olmayı hedefliyor.

Decentr’ı Ekledi

Poloniex geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde YFI, COMP, LEND, REN gibi birçok farklı DeFi tokenını borsaya eklediğini açıkladı. Poloniex ekibi bugün öğleden sonra bir duyuru yayınlayarak Decentr’ın geliştirdiği DEC adlı tokenın da borsaya eklendiğini açıkladı.

Poloniex kullanıcıları bundan birkaç saat önce borsada DEC ile aktif olarak işlem yapmaya başladılar. Borsa kullanıcıları DEC ile işlem yaparken USD ve USDT çiftlerini kullanabiliyorlar.

Poloniex’in DEC ile ilgili yayınladığı bu duyuru aslında DEC fiyatını çok bariz bir şekilde etkilemedi. Fakat DEC zaten geçtiğimiz son bir hafta içerisinde dikkate değer bir performans sergiledi. CoinGecko verilerine göre bundan 1 hafta öncesine kadar 0.089 dolar seviyesinde olan DEC fiyatı, bugün itibarıyla 0.186 dolar seviyesine kadar geldi.

Decentr’ın son 7 gün içerisindeki performansı

Decentr Nedir?

Bir DeFi projesi olan Decentr; kullanıcıların kişisel verilerini daha etkili bir şekilde saklamalarına imkan tanıyor. Fakat bu projeyi ilgi çekici kılan şey, kullanıcıların bu verileri adeta bir para gibi kullanabiliyor olmaları.

Decentr kullanıcıları platformdaki hareketlilikleri veya başka bir deyişle etkileşimleri sayesinde gelir elde edebiliyorlar. Değeri DEC ile, yani Decentr’ın kendi tokenı ile ölçülen bu kullanıcı verileri değer kazanabildikleri gibi değer kaybedebiliyorlar da.

Decentr ekibinin açıklamalarına göre kullanıcılar Decentr üzerinden ürettikleri verilerin parasal karşılığını elde edebiliyorlar. Decentr kullanıcıları ayrıca buradan elde ettikleri gelirleri yine aynı platform üzerinden alışveriş yapmak için kullanabiliyorlar. Decentr ekibi, platformda oluşturulan verilerin tamamen gizli tutulduğunu öne sürüyor ve şöyle bir not düşüyor:

“Decentr’da kişisel verilerinizin sahibi yine sizsiniz. Platforma online olarak yaptığınız her ziyaret sizin kişisel kimliğinize kaydediliyor ve bu veriler de yine sizin DecID’nizde saklanıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment