Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OpenAI CEO’su Altcoin Piyasaya Sürdü: Borsalarda Listelendi, Fiyat Ne Durumda?

Popüler yapay zeka modeli ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan Open AI kurucu ortağı Sam Altman, Worldcoin’i (WLD) piyasaya sürdü.

Worldcoin 24 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, kullanıcıları dijital kimlikle tanımlayarak küresel gelir adaletsizliğine yeni çözümler bulmaya odaklanan WLD’yi piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Proje kapsamında katılımcılar “ORB” adı verilen ve küresel olarak dağıtımı devam eden kimlik tanılama cihazlarında biyometrik taramadan geçtikten sonra ücretsiz WLD almaya hak kazanacaklar. Biyometrik taramalar, kullanıcıların dijital kimliklerini oluşturacak ve her kullanıcının yalnızca bir dijital kimliğe sahip olmasını sağlayacak.

Ekip, proje kapsamında insanların botlardan ayrılabileceğini ve bu sayede küresel refahın eşit paylaşımına dair yeni yollar araştırılabileceğini dile getirdi.

Worldcoin, mayıs ayı başında Polygon (MATIC) ağı üzerinde protokol için World App adlı bir kripto para cüzdanı çıkarmıştı.

Worldcoin’in arkasındaki şirket Tools for Humanity, mayıs ayında gerçekleştirdiği finansman turunda 115 milyon dolar yatırım toplamıştı. Blockchain Capital’ın liderliğinde yönetilen tura a16z, Bain Capital Crypto ve Distributed Global katılmıştı.

İnsanları yapay zekadan ayıracak

Yapılan açıklamada, gizliliği korurken aynı zamanda insanları çevrim içi yapay zekadan ayırmak için güvenilir bir çözüm sunabileceğine değinildi.

Konuya aşina kaynaklara göre Sam Altman, finansörlerin Tools for Humanity’e yatırım yapması için yapay zeka (AI) alanındaki gelişmeleri de masaya sürdü.

Worldcoin kurucu ortağı Alex Blania, yapay zeka çağında kimlik tanılama ihtiyacının artık bir tartışma konusu olmaktan çıktığını belirtti. Blania’ya göre asıl tartışma konusu, mevcut kimlik doğrulama çözümlerinin gizlilik, merkeziyetsizlik ve kapsayıcılık alanlarında ne kadar yeterli olduğudur.

Öte yandan kripto para regülasyonu konusundaki belirsizlikler nedeniyle WLD’nin ABD’de satışa sunulmayacağı belirtildi.

Bybit, Gate.io ve Huobi’de listelendi

WLD, Bybit, Gate.io ve Huobi’de listelendi. Bunun yanı sıra OKX de ERC-20 ve Optimism’i (OP) destekleyen bir yatırma sayfası açtı. Ayrıca dünyanın en büyük kripto para borsası Binance de yaptığı duyuruda, bugün TSİ 12.00’da WLD’yi listeleyeceğini açıkladı.

Worldcoin (WLD) fiyatı göz kamaştırıyor

Toplam arzı 10 milyar adet olan WLD, borsalarda ilk günden 2,25 dolar seviyelerinden fiyattan işlem görüyor. WLD ile aynı arz miktarına sahip Arbitrum (ARB) ve Sui (SUI) gibi projelerin fiyatları göz önüne alındığında söz konusu token fiyatının oldukça yüksek olduğu düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!