Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Opera Cüzdanı Kullanıcıları Artık CryptoKitties ve Diğer Koleksiyon Ürünlerini Gönderebilecekler

Dünya genelinde 322 milyon kişinin kullandığı Norveç merkezli tarayıcı Opera, yakın zamanda oluşturduğu mobil kripto para cüzdanına ek olarak 8 Ağustos tarihinde Masaüstü cüzdan modelini de duyurmuştu.

Opera yeni yaptığı bir açıklamada kullanıcıların bundan sonra kullanıcı içerisinde bulunan kripto cüzdanı aracılığıyla CryptoKitties gibi kripto koleksiyon ürünlerini diğer kullanıcılara gönderebileceğini belirtti.

Söz konusu özellik MetaMask gibi uygulamalar tarafından şu an hali hazırda kullanılıyor olsa da, firma bunun endüstri için ilk ve tek olduğun iddia etmekte. Firmanın bugün yaptığı blog açıklaması ise şu şekilde:

”Hayatımızın büyük bir bölümü online boyuta geçiş yaptıkça, bizim koleksiyonunu yaptığımız şeylerin de aynı geçişi yapacağına inanıyoruz.”

Sonuç olarak, beta aşamasındaki cüzdan kullanıcıları bugünden itibaren kripto koleksiyon ürünlerini diğer kullanıcılara gönderebilecekler ki bu yine firmadan gelen açıklamaya göre daha önce dijital bir piyasa ve borsa işlemi gerektirmekteydi.

Opera ekibine göre, kripto koleksiyon ürünleri ”daha yeni yeni ısınmaya başlamakta” ve teknoloji daha kullanıcı dostu bir hal aldıkça, oyunlar gibi online hizmetler de daha fazla kabul görecek.

Cryptokitties gibi kripto koleksiyon ürünleri, Ethereum’un ERC-721 standardı dahilinde non-fungible token olarak piyasaya çıkış yaptı. Non-fungible tokenler her bir token’in eşsiz bir ürün olması anlamına geliyor ve bu sayede kripto koleksiyon ürünleri de birbirinden farklı değerlere sahip şekilde üretilebilmekte.

Cryptokitties uygulaması ilk çıktığı zamanlarda ortalığı kasıp kavursa da, şu sıralar biraz olsun durulmuş bir tablo çizmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment