Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Optimism Devrim Niteliğindeki Yükseltme İçin Tarihi Belirledi!

Ethereum’un katman-2 protokolü (L2) Optimisim, merakla beklenen “Bedrock” yükselmesinin 6 haziran tarihinde gerçekleşeceğini duyurdu.

Optimism ekibi tarafından 15 Mayıs’ta sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Bedrock yükseltmesinin 6 Haziran‘da gerçekleştireceği beyan edildi. Yapılan açıklamada, yükselmenin beraberinde getireceği teknolojik gelişmelere değinildi. Bedrock’un en önemli getirileri arasında işlem ücretlerinde yaşanacak azalma, artan ağ güvenliği ve Ethereum optimizasyonu yer alıyor.

İşlem ücretlerinde %47 azalma ve EVM uyumunda artış

Geliştiricilere göre Bedrock ile birlikte OP ana ağ köprüsünün güvenliği ve esnekliğini artarken işlem ücretleri de yaklaşık %47 azalacak.

Bununla birlikte ağ üzerinde yapılan para yatırma sürelerinin de 10 dakikadan 3 dakikaya düşmesi planlanıyor. Büyük resme bakıldığında bu yükseltme, L1’de bulunan diğer Ethereum özellikleri için daha kapsamlı bir destek sağlayacak ve Optimism ekosisteminin EVM (Ethereum Visual Machine) ile uyumunu artıracak.

Bedrock ile birlikte ekosistem geliştiricilerinin ağa katkıda bulunması ve projelerini ağ üzerinde geliştirmesi kolaylaşırken uygulamalar üzerindeki hata payının da ciddi oranda düşmesi bekleniyor.

2 ile 4 saatlik kesinti yaşanacak

Optimism topluluğu tarafından oylanan ilk majör karar olarak tarihe geçten Bedrock, beraberinde kısa süreli kesintiler de getirecek. Yükseltme gününde ağ üzerinde yaşanacak olaylara dair uyarıyı da şimdiden yapan ekip, 6 Haziran günü 2 ile 4 saat arasında bir kesinti beklediklerini duyurdu:

Yükseltme gününde, işlemler, para yatırma ve çekme işlemleri kesinti süresi boyunca kullanılamayacak ve OP Mainnet zinciri ilerlemeyecek. Ortalama kesinti süresi 2-4 saat olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!