Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Optimism İçin Büyük Gün Geldi Çattı: Fiyat Düşüşte! Satış Baskısı Devam Edecek Mi?

Ethereum’un katman-2 protokolü (L2) Optimism (OP) dolaşımdaki arzı iki katına çıkaracak devasa bir token kilit açılımına yaklaşırken fiyat üzerindeki satış baskısı devam ediyor.

Optimism TSİ 31 Mayıs 03.00 itibarıyla devasa bir token kilit açılışına ev sahipliği yapacak. Token Unlocks verilerine göre 580 milyon dolar değerinde 386 milyondan fazla varlığın kilidi açılacak. Bu kilit açılımıyla birlikte toplam arzın %9′u kadar token daha piyasaya dahil edilmiş olacak.

Halihazırda 335 milyon OP piyasada dolaşımda bulunuyor. Kilit açılımıyla birlikte dolaşımdaki arz 721 milyona yani güncel sayının iki katından fazlasına çıkacak.

Kilidi açılacak varlıklar erken yatırımcıların varlıklarını temsil ediyor. Piyasa analistlerine göre erken yatırımcılar, güncel 1,53 dolarlık OP fiyatı göz önünde bulundurulduğunda ciddi oranda karlı durumda bulunuyorlar. OP’nin kilit açılımının ardından açılacak büyük miktarda token’ın satış baskısının süreceği düşünülse de şimdiden bu düşüşü fiyatlamış olabileceği de tahmin ediliyor.

CoinGecko verilerine göre son 7 günlük periyotta %10 değer kaybeden OP, yazım esnasında 1,53 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!