Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fonlarında 6. Negatif Hafta: Kurumsallar Haber Akışı ile İki Altcoin’e Yöneldi!

Kripto para piyasasındaki kurumsal fonlardan 6. hafta üst üste çıkış görülürken kurumsallar 2 altcoin’e yöneldi. 

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilerde, kurumsal kripto para fonlarından 6. hafta da çıkış yaşandığı belirtildi. Verilere göre bu hafta 39 milyon dolar çıkış oldu ve toplam 6 haftalık fon çıkışı 272 milyon dolara ulaştı.

Hacimlerin geçtiğimiz haftaya oranla %38 ve ortalamaya göre ise %58’lik düşüş yaşadığını dile getirildi.

Verilere göre en çok para çıkışı 11,5 milyon dolarla Bitcoin’de olurken short (kısa) Bitcoin fonundan 10,9 milyon dolarlık para çıkışı olduğu ifade edildi.

Öte yandan bütün ülkelerden de para çıkışı gerçekleşti. En fazla para çıkışı 10,8 milyon dolar ile ABD’den en az para çıkışı ise 200 bin dolar ile Fransa’dan gerçekleşti.

Ethereum’da ise 2 haftadır para çıkışı sürüyor. Ethereum geçen haftaki düşük miktardaki para çıkışına karşın bu hafta 5,9 milyon dolarlık fon çıkışı yaşadı.

Haber akışının etkisi mi?

Nerdeyse bütün ülkelerden ve bütün fonlardan çıkış yaşanırken Ripple (XRP) ve Litecoin’e (LTC) para girişi yaşanması dikkat çekti. Bu durumun haber akışının etkisiyle olduğunu düşünülüyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyon (SEC) ile arasında uzun süredir devam eden davanın sonuna gelindiği düşüncesiyle fiyatı nispeten sağlam duran Ripple’a 100 bin dolar para girişi yaşandı. Ripple’ın SEC karşısında zafer kazanacağını düşünen yatırımcılar oldukça fazla sayıda bulunuyor.

Öte yandan 65 gün sonra halving’i (yarılanma) gerçekleşecek olan Litecoin’e ise 500 bin dolar para girişi oldu. On-chain analiz platformu Glassnode, Litecoin’in fiyatı olması gerekenin altında bulunduğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!