Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin Fiyatı Halving Öncesi Değerinin Çok Altında! Yükselecek Mi?

En köklü kripto paralardan Litecoin (LTC), “Market Value to Realized Value” (MVRV Z) metriğine göre adil fiyatının oldukça altında seyrediyor.

On-chain analiz platformu Glassnode’a göre Litecoin’in fiyatı olması gerekenin altında bulunuyor. Şirket tarafından sunulan piyasa analiz raporuna göre bir kripto paranın içsel değeri ve piyasa fiyatı arasındaki farkın hesaplanmasıyla ortaya çıkan MVRV Z puanına bakıldığında Litecoin, ucuz bir seviyede fiyatlanıyor.

Liteceoin’in MVRV Z puanı 2022 yılının Temmuz ayından bu yana sıfır ve eksi seviyelerde geziyor. Analiz firmasına göre sıfırın altında bir skor kripto paranın gerçeğe uygun değerine kıyasla ucuza fiyatlandığını ortaya koyuyor.

Glassnode tarafından sunulan grafiğe baktığımızda, MVRV Z’nin geçtiğimiz dönemlerde benzer seviyelerde yatay hareket edip ardından fiyatla beraber yükselişe geçtiği görülebilir.

Tarihsel olarak, 8 puanın üzerindeki MVRV Z-skorları aşırı değerlenmeye ve boğa piyasası zirvelerine işaret ederken negatif değerler düşük değerlenmeye ve piyasa diplerine işaret etmiştir.

Öte yandan Nicehas verilerine bakılıdğında Litcoin yarılanmasına (halving) 75 gün gibi kısa bir süre kaldığı görülüyor. Genel piyasa kanısına göre yarılanma süreçlerinde bir yükseliş beklentisi oluşabiliyor. Birçok uzman Litecoin’in fiyatının adil değerinin altında bulunmasının, yatırımcıları olası fırsatları değerlendirmek adına alım yönlü yaklaşmaya itebileceğini öne sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!