Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

VanEck CEO’su Yorumladı: ABD’de Bitcoin’in Kaderini Değiştirecek Onay Yakın Mı?

Yönetimi altında yaklaşık 82 milyar dolarlık varlığı bulunan yatırım şirketi VanEck’in CEO’su, ABD özelinde spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonunun (ETF) yakın zamanda hayata geçmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Miami’de düzenlenen Bitcoin 2023 konferansında konuşan VanEck CEO’su Jan Van Eck, spot Bitcoin ETF’i hakkında karamsar bir imaj çizdi. Konuşmasının satır aralarında, ABD’li düzenleyici kurumlar tarafından kripto para endüstrisine uygulanan baskının bu tür bir ETF’i şu anda imkansız kıldığına yer verdi.

Yatırım şirketi VanEck, geçtiğimiz dönemde toplamda 3 kere spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunmuş fakat her seferinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) engeline takılmıştı.

Van Eck, son 1 haftada Grayscale ve SEC arasında süregelen Ethereum (ETH) odaklı ETF mücadelesine işaret ederek SEC’in konu hakkındaki sert tavrını hatırlattı. CEO, bu mücadelede Grayscale yasal olarak galip gelse bile SEC’in süreci uzatmak ve ETF’i ertelemek için bütün yolları deneyeceğini vurguladı:

SEC Grayscale davasını kaybetse bile süreci uzatmak için elinden geleni yapacaktır. Bu yüzden önümüzdeki en az bir buçuk yıl içinde böyle bir ETF beklemek doğru olmaz. Süreci ötelemek için ellerinde çok fazla düzenleyici araç var.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!