Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Oracle, Blockchain’e Yöneliyor

Dünyanın en büyük ikinci yazılım firması olan Oracle Corp, önümüzdeki iki ay içinde blockchain temelli ürünleri müşterilerinin beğenisine sunacak.

Yazılım şirketinin başında bulunan başkan Thomas Kurian Oracle merkezinde yaptığı açıklamada merkezi olmayan sistemler üzerine inşa edilmiş ürünleri, önümüzdeki dönemde müşteriler ile buluşturacaklarını açıkladı.

Kalifornia merkezli şirket, uluslar arası banka transferleri için Banco de Chile ile dağıtık defter üzerinden çalışacağını açıkladı. Oracle, aynı zamanda Blockchain konusunda atılım yapmaya hevesli bir başka Afrika ülkesi olan Nijerya hükümeti ile de ortak çalışıyor. Nijerya hükümetinin, çeşitli iş kollarında Blockchain’i kullanmak istediği biliniyor.

Çıkan haberlerde Oracle’ın sunacağı Blockchain tabanlı sistemlerin, aynı zamanda ilaç dağıtım firmalarının da kullanımına sunulacağı belirtildi.

Birçok endüstride Blockchain kullanımı giderek yaygın bir şekilde artmaya devam ediyor. Son olarak, İspanyol BBVA bankası, Blockchain üzerinden kredi veren ilk banka olarak tarihe geçti. Özellikle büyük kuruluşlara verilen yüksek değerli kredilerin tamamlanma süreçlerini çok düşüreceği belirtilen yeni Blockchain tabanlı sistemi öven yetkililer; BBVA’nın tüm bu süreçleri artık günler yerine saatler içinde tamamlayacağı belirtilmişti.

Ayrıca daha önce Güney Koreli teknoloji devi Samsung da, Blockchain tabanlı bir sistem kullanarak ürün tedarik zincirini kontrol altına alma yolunda önemli bir adım atmıştı. Samsung’un Blockchain şefi Song Kwang Woo, bu sayede masrafları yüzde 20 oranında azaltacaklarına inandıklarını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment