Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ordinals’in Önüne Geçmek İsteyen Bitcoin Geliştiricisinden “Sansür” İsyanı

Bitcoin blockchainindeki NFT üretiminin önüne geçmek isteyen bir geliştiricinin önerisi, diğer isimler tarafından geri çevrildi.

Bitcoin Core geliştiricilerinden Ava Chow, Luke Dashjr tarafından gündeme getirilen öneriyi, “Bu PR’nin (pull request) tartışmalı olduğu ve şu anki haliyle herkesin kabul edeceği bir sonuca ulaşma şansının olmadığı epey aşikar.” diyerek tartışmaya kapadı.

Dashjr, eylül ayında sunduğu öneriyle Bitcoin ekosistemindeki Ordinals gibi platformların önüne geçmeyi amaçlıyordu. Bunlar, kullanıcıların Bitcoin blockchain’ine NFT’lere benzer şekilde veri kaydetmesini sağlıyor.

Blockstream geliştiricilerinden Lisa Neigut, Dashjr’ın önerisiyle ilgili olarak, “Basitçe söylemek gerekirse bu, normal işlem akışını kullanarak bloklara Ordinals sokmayı oldukça zorlaştırırdı.” dedi.

Dashjr, Chow’un yaptığı açıklamanın ardından, konuyla ilgili yanıt vermek isteyenlere “sansür uygulandığını” öne sürdü.

Ordinals ile ilgili tartışma konusu, Bitcoin ile ilgili daha temel tartışmaların bir sonucu olarak ortaya çıktı. Bir taraf Bitcoin’in eşten eşe bir ödeme ağı olarak kalmasını isterken, bir taraf Bitcoin ağının kullanıcıların isteklerine göre şekillenmesi gerektiğini savunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!