Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Orta Doğu Ülkesinden Kripto Paralara Sert Darbe: Neredeyse Tüm İşlemler Yasaklandı!

Orta Doğu’nun öncü ülkelerinden Kuveyt, Bitcoin (BTC) dahil olmak üzere kripto para birimleriyle yapılacak neredeyse tüm işlemleri yasakladı.

Kuveyt Sermaye Piyasası Kurumu (CMA) ülkedeki sanal varlıkların denetimi ve ihracına ilişkin bir genelge yayınladı. Genelde doğrultusunda ülke genelinde ödemeler, yatırımlar ve kripto para madenciliği dahil olmak üzere kripto para birimlerini içeren işlemlere yasak getirdi.

Bu kapsamda, Bitcoin dahil olmak üzere bütün kripto paraların yatırım ve ödeme aracı olarak kullanılması yasaklandı. Kurum karar ile birlikte, kripto paraların temel kullanım alanları ve işlemlere ilişkin mutlak yasaklama taahhüdünü teyit etmiş oldu.

Söz konusu yasak ile birlikte Kuveyt Merkez Bankası ve CMA tarafından düzenlenen menkul kıymetler ve diğer finansal araçların son yasakların dışında tutulduğu belirtildi. Yerel düzenleyicilerin kripto para şirketlerine lisans vermesi de bu genelde doğrultusunda yasaklandı.

CMA kripto para piyasası hakkında şu sert ifadelerde bulundu:

Kripto para birimleri herhangi bir varlığa ya da ihraççıya bağlı değildir ve bu varlıkların fiyatları her zaman onları keskin bir düşüşe maruz bırakan spekülasyonlar tarafından yönlendirilir.

Kripto para birimlerine getirilen bu yasaklara uymayanların Kuveyt’in Kara Para Aklamayı Önleme yasalarını ihlal etmekle eş tutulacağı vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!