Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OTC Verileri, Boğa Sezonunun Yakın Olduğunu İşaret Ediyor

Kripto para piyasasını önümüzdeki günlerde nelerin beklediği, gerçekten de ciddi şekilde merak edilen bir durum. Bu noktada çeşitli göstergeler, grafik verileri ve daha birçok şeye göz atmak mümkün. Önemli bir indikatör de, elden ele ticaretin yapıldığı ve OTC olarak adlandırılan Bitcoin işlemlerinin sayısı. Temel olarak açıklamak gerekirse, ellerinde çok fazla miktarda para bulunan kişiler, bunu borsadan alıp, alır almaz fiyatı düşürmemek için; belirli platformlarda alıcılar ile buluşup elden bu işi hallediyor. Bu rakamın artmasının bize anlattığı şey ise, şu anda birçok dev firma ya da çok zengin kişilerin, sektöre giriş hazırlığı yaptığı…

Yine bu dengenin bozulması da çok önemli bir başka detay. Yani, alıcı ve satıcı arasında terazinin dengede kalması ya da bir taraf lehine bozulması da bize çok şey anlatıyor. Konuyla ilgili önemli veri ise, en büyük OTC platformlarından birisi olan Cumberland’den geldi. Kurum, attığı tweette, şunları söyledi:

”Normalde alıcı ve satıcı arasında bizim platformumuzda genel bir denge vardır. Ancak bu dengenin son dönemde alımlar lehine bozulduğunu görüyoruz. Neredeyse herkes OTC yolu ile Bitcoin almak istiyor.”

Cumberland’in de ifade ettiği gibi, aslında son dönemde alım baskısı giderek artmaya başlamış durumda. Bu da, aslında temel olarak bir boğa rallisini işaret ediyor. Bakalım bu noktada yapılan yorumlar ne ölçüde doğru çıkacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment