Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Overstock CEO’su Bilinmedik Bir Koine Yatırım Yaptığını Açıkladı

Bitcoin’i kabul eden ilk perakende şirketi olarak 2014 yılında tarihe geçen Overstock‘un CEO’su Patrick Byrne, 23 Şubat’ta Business Insider’a verdiği röportajda, “ilgi alanlarında kripto-para olmadığını” ancak şirketinin az bilinen bir Blockchain projesine milyon dolarlar yatırdığını açıkladı.

Kripto paraya dair her şeyle veya en azından Blockchain ile ilgilenip ilgilenmediği sorulduğunda Byrne, Overstock’un, bu yılın 3 Ocak günü sessizce piyasaya sürülmüş olan Ravencoin ile ilgilendiğini meydana çıkardı.

1 Kasım 2017’de yayınlanan Ravencoin projesinin var olan tek blog yazısı, Game of Thrones’u seven kripto yatırımcılarının ilgisini çekmek için tasarlanmış bir cümle ile açılıyor:

“Westeros’un kurgusal dünyasında, kuzgunlar gerçeğin ifadesini taşıyan elçiler olarak kullanılırlar.”

Blog yazısı, Ravencoin’i ”bir spesifik işlemi gerçekleştirmek için – bir partiden diğerine varlık aktarımı – tasarlanmış özel bir Blockchain” olarak tanımlıyor. Ravencoin’den ilk kez bahseden yayın Bitcointalk.org, 14 Şubat tarihli gönderisinde 3 Ocak’taki sürümü ”projenin geleceğine dair pek fazla bilgi vermeyen bir açılış” olarak tanımlamakla birlikte ”birkaç topluluk üyesinin bu para üzerinde çalışan aktif bir geliştirme ekibinin olduğunu öğrendiğini” söyledi.

Byrne, Business Insider’a yaptığı açıklamada, Overstock’un Ravencoin için milyonlarca doları bir araya getirdiğini ve bu paranın gerçekten bir geleceği olduğuna yürekten inandığını belirtti.

”Tıpkı Bitcoin gibi ama bin kat daha enerji verimli.” diyerek iki koini kıyasladı.

Röportaj boyunca Byrne, projenin 4 sayfalık resmi raporuna binaen Bitcoin madenciliğinde artan masraflar ve madenciliğin ucuz elektrik ve ASIC üretimi etrafında tekelleşmesi sorunlarına değindi. Byrne, Ravencoin ”ASIC’e bağışıklı” olduğu için bu sorunları çözeceğini ve madenciliği yeniden eşitliğe kavuşturacağını savundu.

”Herkes bu yazılımı indirebilir, Çin’de büyük bir maden deponuz olması sizi avantajlı kılmaz.” diyerek endüstriyel madenciliğin teksif halinde olduğu Çin’e de atıfta bulundu.

Reddit’in r/cyrptocurrency başlığı altındaki ”Ravencoin hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?” isimli gönderi de projenin nispeten gizemli durumunu gözler önüne seriyor:

”Bu para çok yeni ve daha da yeni bir algoritma olan XR16 uyguluyor. Binlerce kişinin madenciliğine başladığını düşünürsek, bunun forumda hiç bahsedilmemiş olmasına şaşırdım. İşi zorlaştırmamak için bilerek mi gizli tutuluyor?”

Bu gönderiye 24 Şubat itibariyle gelen tek yorum ise ”Şimdiye dek hiç duymamıştım.” şeklinde.

Byrne röportajında ayrıca, 2014’ten beri Bitcoin kabul eden tek şirket olmalarının Bitcoin’i gündemde tuttuğunu ve bu nedenle övgüyü hak ettiklerini, Bitcoin’e alışma sürecinde bütün camiayı ayakta tuttuklarını iddia etti.

Bu ayın Ocak ayında, Overstock’un ödeme sisteminde oluşan bir aksaklık, müşterilerin Bitcoin ve Bitcoin Cash’i (BCH) birbirlerinin yerine kullanabilmelerine sebep oldu. Üç hafta sonunda fark edilen aksaklık sonucu BTC ve BCH’nin aynı oranda değerlendirilmesiyle BCH kullanan müşteriler istemeden büyük indirimler elde etmiş oldular.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment