Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polonya’daki Bakanlıklar Venezuela İle İşbirliği Haberlerini Reddettiler

Polonya’nın Maliye Bakanlığı ve Dış İşleri Bakanlığı, Polonya’nın Venezuela’nın yeni ürettiği Petro adlı kripto paraya yatırım yapacağına yönelik çıkan haberleri reddetti.

Venezuela hükûmetinin de sponsor olduğu bir haber kaynağı olan TeleSur, Şubat ayının başlarında yaptığı haberde Venezuela’nın ürettiği kripto paranın, yemek ve ilaç gibi alanlarda Petro kullanmakla ilgilenen bazı yabancı yatırımcılar çektiğini iddia etmişti ve bu ‘yabancı yatırımcılar’ arasında Polonya da bulunuyordu.

Polonya Maliye Bakanlığı, yerel bir haber kaynağı olan Gazeta.pl‘ye yaptığı açıklamada Polonya’nın “bu konuda herhangi bir mektup” almadığını söyledi ve kripto paraların Polonya’da henüz resmi olmadıklarını belirterek kripto paraların ticaret ve hizmet gibi alanlarda kullanılmadıklarını vurguladı.

Polonya Dış İşleri Bakanlığı da Gazeta.pl’ye açıklamada bulundu ve şöyle söylendi:

“Polonya Petro kripto parasını kullanarak işlem yapmaya ilgi duyduğunu belirtmemiştir.”

Venezuela’nın milli kripto parası olan Petro’nun ICO’su 20 Şubat’ta başlatıldı ve iddialara göre -bu iddialar Venezuela Başkanı Nicolas Maduro’dan geliyor- ICO’nun ilk gününde 735 milyon $ civarında yatırım toplantı. Petro’nun ICO’suna yönelik resmi bir ilgi ise henüz yayınlanmış değil.

Polonya’da kripto paralarla ilgili sorulan sorular gittikçe artıyor ve Polonya’nın Venezuela ile Petro üzerinden bir işbirliği yapıyor olma ihtimali de bu sorulardan biriyle. Polonya Merkez Bankası yakın zamanda bir açıklama yapmış ve kripto paralara karşı düzenlenen bir sosyal medya kampanyasına fon sağladığını duyurmuştu. Polish Blockchain Technology Accelarator (PATB) ise yaptığı açıklamada, bünyesindeki ekiplerden birinin Polonya’da dijital hale getirilmiş milli bir kripto para üzerinde çalıştığını duyurmuştu.

Söz konusu kripto para “dPLN” olarak anılıyor. Bu paranın geliştiricileri dPLN’de spekülasyona yol açabilecek özellikleri çıkardıklarını, dPLN’nin değerini Zloty’ye bağlamayı düşündüklerini söylediler. Bu duyuru sonrasında PATB en büyük destekçisini yani Dijitalleştirme Bakanlığı’nı kaybetti. Bakanlık şöyle bir açıklama yaptı:

“Dijitalleştirme Bakanlığı dağıtılmış ana defter teknolojisinin gelişimini destekliyor ancak kripto paralara yönelik herhangi bir proje ya da çalışma yürütmüyor. Dijitalleştirme Bakanlığı’nın artık Polish Blockchain Technology Accelerator’dan desteğini çektiğini de bildirmek isteriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment