Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polonya Merkez Bankası, Kripto Para Karşıtı Youtube Propaganda Videolarına Gizlice Yatırım Yapıyor

Polonya haber sitesi money.pl, Polonya Merkez Bankasının özellikle Polonyalı bir Youtuber olan Marcin Dubiel’in Aralık 2017’de paylaştığı “I LOST ALL THE MONEY?!”(Tüm Parayı Kaybettim?!) adlı videoda ve sosyal medyada kripto paralara karşı yapılan kampanyalara yatırım yaptığını kabul ettiğini bildirdi.

Kripto paraya karşı olan sosyal medya kampanyası, Polonya Merkez Bankası tarafından Polonya Youtube ortak ağı olan Gamellon, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile birlikte gerçekleştirildi ve kripto para karşıtı içeriği üretmek için yaklaşık 91.000 zlotisi (27.000 dolar) tahsis edildi.

Money.pl, Merkez Bankasının kampanyasında 1.5 milyon aboneye sahip olan Planeta Faktów Youtube kanalında yayınlanan videoların da bulundurduğunu bildirdi. Dubiel’in Youtube kanalı 900.000’den fazla aboneye sahip.

8 Aralık 2017’den bu yana Dubiel’in, tüm parasını kripto paralara harcayan ve hepsini kaybeden genç bir adamın dijital hikayesini anlattığı videoda 500.000’in üzerinde izlenmesi var.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=274&v=Q7GZeyXAFzo

Videonun açıklaması, Polonyalı Mali Denetim Otoritesi ve Polonya Merkez Bankasının kripto para kullanımı hakkında uyarı yapmak için kurulmuş ortak web sitesi olan #uważajnakryptowaluty’yi içeriyor.

Videoda ki dönüm noktası, ana karakterin yaptığı yeni kripto para yatırımı sonrasında kız arkadaşının yemek bedelini ödeyemeyeceği bir restoranda gerçekleşiyor ve kız arkadaşının ona para atıp huysuzca gitmesine neden oluyor.

Kripto parayla ilgili çevrim içi reklamlarda ki sorunlar devam ederken, Çin’in ülkede ki her yerde bu tür reklamları sosyal medyadan yasakladığının iddia edilmesi kripto para karşıtı reklamların olmasından daha alışıldık bir durum.

Şubat 2017’de kripto paraların ticaretini ve madenciliğini resmi olarak kabul ettikten sonra Polonya, kripto paranın haber akışından çıkmış gibi görünüyor. Bununla birlikte Venezuela’nın Nicolas Maduro’su ulusal bir kripto paranın (petro) başlatılmasını ilan ettikten sonra Polonya’nın, yeni petro para birimi karşılığında yiyecek ve ilaç değişiminde bulunmak isteyen yabancı yatırımcıların bulunduğu ülkelerden biri olduğu bildirildi.

Video, paralarını sayarken Dubiel’in gülüşünü mahvetmesine neden olan “kötü” kripto para yatırımcısıyla sona eriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment