Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’nın Kripto Parası Türk Yatırımcılardan Yatırım Alacak

Venezuela’nın kripto para düzenleyicisinin söylemine göre Venezuela’nın üreteceği “Petro” adlı ulusal kripto para Türkiye, Katar, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa gibi bölgelerden yatırımcı çekecek.

Venezuela başkanı Nicolas Maduro, ülkede çıkarılacak “Petro” adlı kripto paranın ABD gibi ülkelerin Venezuela’ya uyguladığı yaptırımların etkisini azaltacağını umuyor. Petro’nun ilk satışı 20 Şubat’ta gerçekleşecek.

Venezuela ekonomik açıdan çok güçlü bir ülke değil ve bazı insanlar Petro’dan bu yüzden şüphe duyuyorlar. Ayrıca ABD Hazine Bakanlığı, Petro’nun Venezuela’ya uygulanan yaptırımları ihlal edebileceği yönünde de uyarıda bulunmuştu.

Venezuela’nın Kripto Para Başkomiseri olan Carlos Vargas, Caracas’ta gerçekleşen toplantıda şöyle konuştu:

“Salı günü, sürecin başlangıcına yönelik bazı duyurular yapılacak.

Avrupalılar ve Amerikalıların yanında Türkiye, Katar ve Orta Doğu’nun diğer kesimlerinden de çok fazla yatırımcı olacağı kesin. 

Vargas yaptığı bu yorumun altında yatan detaylar hakkında pek fazla konuşmadı.

Bu yorum bir kenara, Venezuela hükûmeti Petro hakkında dahi hala daha bazı detayları paylaşmadı. Sürecin nasıl işleyeceğine dair hala net çizgiler çizilmemiş olsa da hükûmet için çalışan bazı danışmanlar, üretilecek Petro’ların %38.4’ünün %60’a varan bir indirimle özel bir süreç dahilinde satılmasını öneriyorlar.

Venezuela’daki enflasyon oranı dört haneli sayılara ulaşmış durumda ve ülkede yemek, ilaç konusunda da bazı sıkıntılar yaşanıyor. Venezuela’daki pek çok kişinin Bitcoin tercih etme sebebi de aslında bu.

Maduro, Venezuela’nın ABD tarafından desteklenen muhalif politikacılarla “ekonomik bir savaşta” olduğunu söylüyor.

Kaynak: hurriyetdailynews

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment