Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitkom’a Göre Almanların %64’ü Bitcoin’i Biliyor

15 şubatta Alman Federal Bilgi Teknolojileri , Telekomünikasyon Birliği  ve Yeni Medya (Bitkom) tarafından yayınlanan bir ankette, üç Almandan ikisinin Bitcoin’i bildiği ortaya çıktı.

En popüler kripto parayı bilen kişi sayısı 2016‘dan bu yana ikiye katlandı. 2016 yılında Almanların sadece %36 sı Bitcoinin ne olduğunu bilmekteydi. Bitkom’a göre bu sayı 2013 yılına göre dörde katlanmış durumda.

Bu yılın anketine göre, 1.009 katılımcının yüzde dördünün Bitcoin’i vardı, yüzde 19’unun Bitcoin almaya niyeti vardı ve yüzde 72’si de dijital paralarla bir ilgileri olmadığını belirtti.

Kripto paraların ve Blok zincirinin ekonomik önemi konusunda Bitkom CEO’su Bernhard Rohleder şöyle dedi:

“Bitcoin ve diğer kripto paralar dijital çağın finans dünyasını nasıl etkileyebileceğine yönelik güzel bir örnek. Bu, kripto paranın kendisi ile değil altında yatan blok zinciri teknolojisiyle alakalı. Blok zincir teknolojisi, bütün ekonomiyi etkileyecek”

Bitkom’un anketinde de görüldüğü üzere, Almanların Bitcoinle alakalı hiç bir ilgisi olmayan yüzde 72’sinin belirttiği iki ana neden yüksek fiyat dalgalanmaları ve Bitcoin’in pratik kullanımı konusunda bilgilerinin olmaması.

12 Şubat Pazartesi günü, Avrupa Denetim Kurumu, kullanıcıları kripto paraların ”çok riskli” olduğu ve bazı mevduatların “fiyatlandırma balonunu” gösterdiği konusunda uyardı.

Almanya’da Bitcoin konusunda benzer diğer ülkelere kıyasla yüksek bir farkındalık var. 13 Ocak’ta yapılan bir ankete göre Rusların %56′dan fazlası Bitcoin’i daha önce duymuş. 2017 yılının Ağustos ayında milyarder yatırımcı, Çinli-Amerikalı Charles Xue, Çin’deki bir çok insanın, nüfusun yaklaşık yüzde 70-80‘inin, Bitcoin’i daha önce hiç duymadığını söylemişti.

 
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment