Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Overstock CEO’su Kurucu Hisseleri Satmasına Açıklık Getirdi

Overstock.com CEO’su Patrick Byrne, yaptığı açıklamada şirketin kurucularına ait hisseleri satma nedenini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde, şirketin 900 bin hissesini satan Byrne, bunu yapmaktaki ana amacının, diğer projeleri fonlamak olduğunu söyledi. Blockchain alanında ciddi yatırımları olduğunu ifade eden başarılı yönetici, bu olayın tepki çektiğini gördüğünü ancak bunun nedenini tam olarak anlayamadığını da sözlerine ekledi.

Başarılı isim, şöyle konuştu:

”Açıkçası, yatırımcıların bu konu için neden bu kadar sinirlendiklerini ve üzüldüklerini anlamı değilim. Neden bir açıklama istiyorlar, onu da tam olarak anlayamadım. Sonuçta bu hisseler bana ait ve bu parayı ben kendim harcayacağım. Hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşıyorum. Ancak yine de açıklama yapma gereği duydum. Firma olarak birçok alanda yatırımlarımız var, buna Blockchain de dahil. Bunlara ek olarak farklı projeler de yapıyoruz. Tüm bunların fonlamaya ihtiyacı var. Ben de bu gereksinimden ötürü elimi taşın altına koyma kararı aldım. Bu sebeple elimdeki hisseleri satmanın doğru olacağını düşündüm.”

Byrne, Overstock hisselerinin son dönemde ciddi bir düşüş yaşadığını belirtti. Ancak başarılı yönetici, bu durumun geçici olduğunu ifade ederken, gelecekte firmanın hisselerinin yeniden ciddi oranda prim yapacağını aktardı ve yatırımcıların içinin rahat olması gerektiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment