Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Overstock’un Alt Firması tZERO, Menkul Kıymet Tokenlerini Yatırımcılara Dağıtmaya Başladı!

Amazon’un rakiplerinden birisi olarak bilinen Overstock.com‘un tZERO isimli kuruluşu, geçtiğimiz 2018 yılı içerisinde bir menkul kıymet token arzı gerçekleştirmişti. Söz konusu fonlama ilk olarak ICO olarak başlasa da, daha sonra STO’ya döndü ve temel olarak 250 milyon dolar toplamayı hedefleyen firma, ilk 12 saat içerisinde 100 milyon dolar gibi rekor bir fon topladı.

Daha sonra geçtiğimiz Ağustos ayında fonlamayı sonlandıran ve toplam 134 milyon dolar elde eden tZero, token arz sürecini bitirdiklerini ve bunların 10 Ocak tarihine kadar depolama cüzdanında duracağını belirtmişti. Konu hakkında açıklama yapan tZERO CEO’su Saum Norusalehi, arz sürecinin bitmesi ve fonun toplanması üzerine artık yatırımcılara tokenlerini gönderme aşamasına geçtiklerini duyurdu.

”Bildiğiniz üzre, 12 Ekim 2018 tarihinde tZERO menkul kıymet tokenlerinin arzını bitirdik. Depolama cüzdanlarında 90 günlük süreboyunca yatırımcılarımızın yerine tZERO menkul kıymet tokenlerini biz sakladık. Üç aylık depolama süreci artık bittiği için, artık menkul kıymet tokenlerinizi nerede tutacağına siz karar vermelisiniz.”

Ekip, yatırımcılara toplamda iki seçenek sunuyor ve bunların birincisi ve en çok kullanılacağı tahmin edileni, tZERO tokenlerinin kişisel bir cüzdanda saklanması veya tZERO’nun da ortaklarından birisi olan Dinosaur Financial Group tarafından bunların güvenli bir şekilde depolanması. Şuan için kesin olmayan durum ise, menkul kıymet tokenlerinin platform üzerinde gerçekten alınıp satılabileceği konusu. Yetkililer konu hakkında yaptıkları açıklamada bununla ilgili ilerleyen saatler ve günlerde bir açıklama yapılacağını aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment