Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Overstock’un tZERO Platformu Sadece Wall Street İşlem Saatlerinde Hizmet Verecek

Dünyaca ünlü e-ticaret devi Overstock.com, uzun süredir kendi kripto para platformu tZERO’nun piyasaya sürülmesi ile gündeme gelmekteydi.

Firma yetkilileri son olarak 25 Ocak tarihinde yapılan bir açıklama ile tZERO’nun kullanıma girdiğini belirtti. Söz konusu platform temel olarak yatırımcıların tokenleştirilmiş hisse senedi alıp satabilmesini mümkün hale getirecek ve bu sayede menkul kıymet tokenlerini yeni bir pazar sağlamış olacak. Platform CEO’su Saum Noursalehi de konunun ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için 25 Ocak tarihinde şunları dile getirmişti:

”Hisse senedi tokenleri, bazı şeylerin eksikliğini yaşıyordu. Biz de bu noktada devreye girerek bir şeyler yapmak istedik. Hem erişimi kolaylaştırmak, hem bunu demokratize etmek ve hem de şeffaf ve kaliteli bir şekilde bu işi yapmak; bizim ana amaçlarımız. Bunları başarırsak, hisse senedi tokenlerine olan bakışın değişeceğini düşünüyorum.”

Platform  bünyesinde yapılan ilk işlemlerde, tek bir token 8 dolar gibi bir fiyattan satıldı ve bu tZERO’nun menkul kıymet arzı yaptığı fiyat olan 10 dolardan düşük. Ancak ön satışlara katılan isimler söz konusu tokeni 5 dolar ile 8 dolar arasında satın alabilme imkanına sahipti. Platformun kullandığı teknoloji tZERO’nun 7/24 alım satım yapabilmesini sağlasa da, yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre şuan için Wall Street’in işlem saatleri dahilinde alım satım yapılabilecek.

Piyasaya çıkış sonrası her zaman küçük teknolojik sorunlar olabileceğini belirten CEO Saum Noursalehi, platformun en kısa sürede tam performans vermeye başlayacağını aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment