Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Oyna-Kazan Oyunlarının Etkinliği Yüzde 2000 Arttı

Play-to-Earn (P2E / Oyna-Kazan) olarak bilinen blockchain oyunlarının etkinliği 2021 yılına göre %2000 oranında artış gösterdi.

20 Nisan tarihinde veri ve analitik platformu DappRadar, resmi web sitesinde Rusya-Ukrayna arasındaki gerginlik ve Ronin köprüsünde yaşanan hack olaylarına rağmen blockchain oyun etkinliğinin yüzde 2000 arttığını belirten bir rapor paylaştı.

Tüm blockchain etkinliğinin %52’sini blockchain oyunları tarafından oluşturduğu belirtilen raporda, sadece mart ayında bile 1.22 milyon yeni cüzdan açıldığı söylendi.

Birçok blockchain oyunu son 12 aylık periyotta yükseliş gösterdi. Raporda, Crazy Defense Horses ve Aavegotchi gibi oyunların, Polygon (MATIC) ağındaki hareketlilikte %219’luk bir artışa neden olduğu belirtildi.

Blockchain oyun sektörünün 2022 yılının birinci çeyreğinde 2.5 milyar topladığı ve 2021 yılının ilk çeyreğine oranla %150 arttığı açıklandı.

Birçok büyük oyun firmasının, blockchain oyun dünyasına girmek istediği belirtiliyor. Geçen yılın sonlarında Popüler oyun şirketi Zynga, oyun geliştiricileri için blockchain altyapısı sunan Forte ile stratejik ortaklık kurduğunu açıklamıştı. Ubisoft ise oyun içi eşyaları NFT’leştirmek adına aleph.im ile iş birliği yapmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!