Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Özbekistan ve Belarus, Güney Koreli Kripto Uzmanlarından Yardım Talep Etti

Güney Koreliler şüphesiz kripto para sektöründe en çok tecrübeye sahip olan gruplardan bir tanesi. Yakın bir zamanda başkanın imzaladığı bir kararname ile ‘dijital varlıkların’ trading işlemlerini yasallaştıran ve kripto para borsalarına lisans vermeye başlayan Özbekistan, ülkenin ilk kripto para borsasını faaliyete geçirme konusunda Güney Korelilerden  yardım talep etti. Bunun yanı sıra, kripto para dünyasına karşı olumlu tutumu ile tanınan bir başka ülke olan Beyaz Rusya da, Seul’lu yatırımcılardan sermaye çekmeye çalışıyor.

Özbekistan ve Belarus’un Desteğe İhtiyacı Var

Çok yakın bir zamanda kripto para birimleri ile ilgili iki önemli kararnameyi onaylayan Özbekistan, şu sıralar ulusal bir kripto para borsası kurmanın peşinde. Özbek yayın kaynağı Spot’un aktardığına göre, Taşkent‘teki yetkililer Kore Blockchain İşletme Birliği (KOBEA) kurumundan yardım talep etti.

Habere göre iki taraf herhangi bir anlaşmaya varmadan önce aylarca pazarlık yapmış. Anlaşma sonucu KOBEA direkt olarak Başkan Mirziyoyev’in ofisine bağlı olarak çalışacak.

Aslında takip edilen adımlar göz önüne alındığında, Özbekistan’ın kendisi gibi eski bir Sovyet ülkesi olan Beyaz Rusya’nın peşinden gittiği inkar edilemez. Başkan Lukashenko da geçtiğimiz tarihlerde bir başkanlık kararnamesi ile ülkeyi tam bir kripto dostu bölgeye çevirmişti. Minsk de Güney Kore’nin kripto para konusundaki tecrübesinden ve sermayesinden yararlanmak istiyor ve işleri bir adım öteye götürme sebebi de tam olarak bu.

Beyaz Rusyalı diplomatlar Güney Kore’ye yaptıkları bir ziyarette, Seul’lu iş adamlarından ülkelerine blockchain ve kripto para birimleri ile ilgili yatırım yapmalarını beklediği belirtilmiş.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment