Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Özgür Demirtaş’tan Güncel Dolar Yorumu

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş bundan birkaç saat önce Amerikan Doları ile ilgili yeni bir yorum yaptı.

Özgür Demirtaş bu yorumunda İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney tarafından yapılan yorumlara atıfta bulundu ve Amerikan Doları’nın günümüz dünyasındaki rolünü değerlendirdi.

Doların Geleceği

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney geçtiğimiz gün dolar ile ilgili oldukça çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Carney günümüzdeki para sisteminin tamamen dolar merkezli olduğunu ve bunun zamanla ciddi sorunlara yol açabileceğini düşünüyor. Carney bu sistemin zamanla değişebileceğini, dolara alternatif olarak Libra gibi dijital para alternatiflerine yönelinebileceğini söylüyor. Kendisinin konu hakkındaki yorumu şu şekilde:

“Para tarihine az biraz aşina olan herkes bu merkezin ayakta kalamayacağının farkındadır. Uluslararası para ve finans sistemini gözardı etmeyi bırakıp bir an önce yeni, farklılığa açık, çok kutuplu bir küresel ekonomi kurmamız lazım.”

Özgür Demirtaş’tan Destek

Türkiye’nin en ünlü ekonomistlerinden Özgür Demirtaş bundan birkaç saat önce Mark Carney tarafından yapılan açıklamalara yanıt verdi ve kendisinin görüşlerine katıldığını söyledi.

Sosyal medya üzerinden konuşan Demirtaş şu gönderiyi paylaştı:

Sosyal Medyada Tepki

Sosyal medyadaki bazı kullanıcılar Özgür Demirtaş’ın Mark Carney tarafından yapılan açıklamaları yanlış anladığını düşünüyorlar.

Özgür Demirtaş Mark Carney’nin doların yerini başka bir kağıt paranın alacağını söylediğini düşünüyor. Ancak Carney doların yerini dijital bir paranın alabileceğinden bahsediyor. Erkan Öz, Özgür Demirtaş’ın bu açıklamasındaki yanlışlığa şöyle değindi:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment