Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pakistan, Kripto İşlemlerinde Kullanılan 1.000’den Fazla Hesabı ve Kartı Dondurdu

Pakistan yetkililerinin kripto para yatırımcılarına ait banka hesaplarına ve kartlarına el koymak için harekete geçtiği bildirildi.

Pakistan yerel gazetesi Pakistan Observer tarafından 29 Aralık tarihinde duyurulan habere göre Pakistan Federal Soruşturma Dairesi (FIA),1.064 kişinin banka hesaplarını dondurdu. İslamabad kolluk kuvvetleri, Siber Suç Raporlama Merkezi (CCRC) tarafından gelen talep üzerine harekete geçti.

Yetkililer hesapların, aralarında Binance, Coinbase ve Coinmama’nın da bulunduğu birçok kripto para borsasında 51 milyon Pakistan rupisi (yaklaşık 288 bin dolar) değerinde işlemi işlemek için kullanıldığını bildirdi.

Haberde ayrıca, Bankacılık Politikası ve Düzenleme Departmanı tarafından Nisan 2018‘de yayınlanan bir genelge sonrası Pakistan Devlet Bankası’nın (SBP), kripto para alım ve satımını yasakladığı hatırlatıldı.

Yakın zamanda yayınlanan Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FPCCI) raporuna göre Pakistanlı yatırımcılarda 20 milyar dolar değerinde kripto para bulunuyor. FPPCI Başkanı Nasir Hayat Magoon, geçen hafta düzenlediği bir toplantıda Pakistanlıların sahip oldukları dijital varlıkların değerinin, derneğin Politika Danışman Kurulu tarafından yürütülen bir araştırmaya dayandığını söyledi. Ayrıca, Pakistan’ın bölgesel rakibi Hindistan‘ın kripto para sektörü için attığı adımları örnek gösteren Magoon, hükümeti kripto ile ilgili işlemleri regüle etmek ve kolaylaştırmak için bir politika uygulamaya davet etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!