Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pakistan’da Yerel Hükümetten Kripto Para Madenciliği Hamlesi

Pakistan’ın Khyber Pakhtunkhwa eyaleti, kripto para madenciliği için hamle yaptı. Eyalet, hidroelektrikle çalışan iki pilot madencilik çiftliği kurmayı planlıyor.

KP Bilim ve Teknoloji Danışmanı Zia Ullah Bangash kripto para madenciliğinin yapılabileceği bir ortam yaratılması için uzmanlarla görüştü. Reuters‘e göre, pilot projenin maliyeti paylaşılmadı.

Madencilik devlet kontrolünde olacak

Danışman Bangash, kripto para madenciliğinin devlet kontrolünde gerçekleştirileceğini söyledi. “İnsanlar bundan gelir elde ediyor. Her şeyin kontrol edilebilmesi ve çeşitli dolandırıcılıkların önlenebilmesi için bu işlemleri yasalara uygun, devlet düzeyinde yapmayı istiyoruz.” dedi.

Ülkedeki birçok kişinin bu alanda çalışmalar yaptığını vurgulayan Bangash, ülkenin diğer eyaletlerinde kripto para madenciliği ve ticaretinin halihazırda yapıldığından söz etti. Hedeflerinin kripto paraları ve madenciliği Khyber Pakhtunkhwa’ya taşıyarak eyaleti büyütmek ve geliştirmek olduğunu belirtti.

“Tüm yasalara uyulduğu takdirde hem yerel hem de uluslararası yatırımcılarla iletişime geçebileceğiz. Böylece birçok yatırımcı burada yatırım yapma fırsatı bulabilecek.”

Kripto para ve blockchain komitesi kuruldu

Geo News haberine göre, Pakistan’ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde bulunan KP Bilim ve Teknoloji Kurumu, kripto para ve blockchain gibi teknolojiler üzerine araştırmalar yapılması için bir komite kurulmasını talep etti. 

Varılan karara göre üç komite kuruldu ve Pakistan Devlet Bankası, Federal Board of Revenue gibi devlet kurumlarının da yer alacağı belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!