Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Bankasından Ethereum, XRP ve Polkadot Yorumu

Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonunun dijital danışmanlık ekibiyle birlikte yeni bir blockchain raporu hazırladı. Farklı blockchainlerin incelendiği raporda, “Polkadot’u henüz Ethereum ile kıyaslamak çok zor.” dendi.

Dünya Bankası ve IMF Digital Advisory Unit, farklı blockchainler arasındaki bağlantı yolları ile ilgili bir araştırma yaptı. Çalışma sırasında Ethereum ve XRP Ledger ağları arasında Interledger aracılığıyla para transferi yapıldı ve Polkadot’un farklı blockchainlerle nasıl bir araya gelebileceği ölçüldü.

“Ödeme sektörü için gelecek vadediyor”

Araştırma sonucunda, Interledger platformunun “ödeme sektörü için gelecek vadeden” bir teknoloji olduğu açıklandı. Ripple’ın eski CTO’su Stefan Thomas tarafından geliştirilen Interledger; farklı blockchain ağları arasında para transferi yapmayı sağlayan açık kaynaklı bir protokoldür.

Bu protokol sayesinde; XRP formunda gönderilen bir para transferi, alıcı tarafa ETH, USD veya EUR şeklinde teslim edilebilir.  Test sırasında Ethereum ve XRP Ledger’ı kullanan araştırmacılar, olumlu sonuç aldı.

dunya-bankasi-interledger-node
Interledger nodelarının akışı

“Henüz Ethereum ile kıyaslanamaz”

“Ethereum Katili” olarak anılan Polkadot, farklı blockchain ağlarını ortak bir noktada birleştirebiliyor. Dünya Bankası ve IMF araştırmacıları, Polkadot ağına daha kolay bir şekilde bağlanılmasını sağlamak için geliştirilen Substrate teknolojisini test ettiler.

Substrate’in, blockchain geliştiricilerine normalden daha esnek imkanlar tanıdığı ve gelişim sürecinin bu sayede hızlanabileceği belirtildi. Ancak Polkadot’un, henüz “iyi bir momentum yakalamış olan Ethereum ile kıyaslanamayacağı” belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!