Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pakistan’daki Yatırımcıların Toplamda 20 Milyar Dolarlık Kripto Parası Var -FPCCI

Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FPCCI) tarafından yapılan araştırmaya göre ülkedeki yatırımcıların toplamda 20 milyar dolar değerinde kripto parası bulunuyor.

Business Recorder tarafından aktarılanlara göre FPCCI, kripto para pazarıyla ilgili yaptığı araştırmalar sonucunda Sindh eyaletinin valisi Imran Ismail’e üç araştırma raporu sundu ve geleceğe yönelik atılabilecek adımlarla ilgili bazı önerilerde bulundu.

Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkanı Nasir Hayat, ülke genelinde “20 milyar dolarlık kripto para bulunduğunu” açıkladı.

FPCCI tarafından sunulan raporlarda, kripto paralar için getirilecek yasal düzenlemelerde Mali Eylem Görev Gücü (FATF) ile Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından belirlenmiş standartlara uyulması öneriliyor.

Kripto paralarla ilgili yasal zeminin bir an önce hazırlanması önerilirken, kripto para sahiplerine bir kerelik bildirim şartı getirilmesinin ve bunlara değer artış kazancı vergisi uygulanmasının Pakistan ekonomisine katkıda bulunabileceği belirtildi.

Bunlara ek olarak, kripto paralar ile bağlantılı borsa yatırım fonlarının (ETF) kurulmasının hem yurt içindeki hem yurt dışındaki yatırımcıları çekebileceği ve bunun yerel borsaya artı olarak yansıyacağı düşünülüyor.

Pakistan Enformasyon Bakanı Fawad Chaudhry, yakın zamanda yaptığı açıklamalarda dijital para kullanımını tamamen yasallaştırmak için şimdilik bir planlarının olmadığını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!