Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD ve Güney Kore, Kripto Para Dolandırıcılarına Karşı Beraber Çalışıyor

Güney Kore’nin başkenti Seul’un Yüksek Savcılık Ofisi’nin yaptığı açıklamada: Güney Kore ve ABD’nin soruşturma makamlarının kripto para dolandırıcılığını çökertmek ve mağdurların uğradığı zararların en azından bir kısmını geri almalarına yardımcı olmak için işbirliği yaptığını söyledi.

Yüksek Savcılık Ofisi (DPT), kripto para dolandırıcılığı yapan iki Güney Koreli şüpheliyi tutukladığını ayrıca bir Japon şüphelinin de ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından sağlanan istihbarat ile yakalandığını söyledi. Ortak bir ekip oluşturan DPT ve FBI, Koreli şüphelilerden birinin kripto varlıklarına el koydu ve şu ana kadar bazı mağdurların zararlarını karşılamak amacıyla yaklaşık 140 milyon won’u (118 bin dolar) geri ödediklerini bildirdi.

Bu üç şüphelinin, Haziran 2017’de Ripple (XRP) resmi sitesi gibi görünen sahte bir site aracılığıyla 7 ay boyunca siteye giren ziyaretçilerin şifrelerini hackleyerek 24’ü Koreli 37’si Japon olmak üzere 61 kullanıcıdan 900 milyon won çaldığı iddia edildi.

Ardından FBI, kripto para dolandırıcılığına uğrayan 10 mağdurun listesini DPT’ye gönderdi. Geçen ayın sonuna kadar mağdurlar arasından sekize yaklaşık 118 bin dolar değerinde olan geri ödeme yapıldı.
DPT’den bir yetkili:

Kripto para dolandırıcılığı yapan insanların izini sürmek çok zor. Bu iş birliği, kurumumuzun uluslararası yol ile mağdurlara yardım etme sürecini ilk kez başarıyla yürüttüğü bir durum.

dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!