Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder İsim: Bitcoin Çok Hızlı Büyürse Kötü Şeyler Olabilir

Social Capital CEO’su Chamath Palihapitiya, Bitcoin fiyatının aniden yükselmesinin insanlar için pek de iyi olmayacağını söyledi.

Kripto para dünyasının en ünlü isimlerinden biri olan Palihapitiya, Unchained Podcast’e katılarak Bitcoin’in geleceğiyle ilgili görüşlerini paylaştı. 2010 yılında 80 dolar karşılığında 1 milyon tane Bitcoin alan Palihapitiya bu yatırımı sayesinde milyarder olmuştu. Ünlü yatırımcı Bitcoin’in gelecekte de buna benzer bir performans sergileyebileceğine inanıyor.

Hızlı Yükselmemeli

Palihapitiya’ya göre insanlar şu anda Bitcoin’i adeta bir sigorta olarak kullanabiliyorlar. Başka bir deyişle, Bitcoin merkez bankalarının ve maliye bakanlarının yetersiz politikalarına karşı güvenli bir liman işlevi görüyor. Ünlü yatırımcı bu yüzden herkese “portföyünün en az yüzde 1’ini Bitcoin’e geçirmeyi” öneriyor ve şunları söylüyor:

“Hisseler, emlak, emtialar… Bunların hepsi öyle ya da böyle finans piyasalarına bağımlı şekilde hareket ediyorlar ve bu piyasalar da devletlerin politikalarına göre şekilleniyor.”

Bunun Bitcoin için geçerli olmadığını söyleyen Palihapitiya, insanlara bu yüzden Bitcoin almayı tavsiye ediyor. Onun görüşlerine göre Bitcoin fiyatı bu yüzden, yani finans piyasalarındaki kötü gidişat ve merkez bankalarının yetersiz politikaları sayesinde yükselecek. Ve Palihapitiya’ya göre Bitcoin fiyatı tam olarak bu yüzden çok hızlı yükselmemeli. Çünkü Bitcoin fiyatının çok hızlı yükselmesi, finans piyasalarının ve ekonominin çok kötü durumda olduğu anlamına gelecek. Palihapitiya bu konudaki görüşlerini şöyle özetliyor:

“Bizim Bitcoin’e duyduğumuz güvenin haklı çıkması demek, ekonomide ve geleneksel piyasalarda felaket senaryosu yaşanıyor demektir. Henüz Bitcoin almamış olan yakınlarımız ve sevdiklerimiz böyle bir durumdan çok ağır şekillerde etkilenebilirler. O yüzden insanın haklı çıkası gelmiyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment