Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pantera Capital: BTC Bu Yıl Büyük İhtimalle 20.000 Doları Geçecek

Wall Street Journal (WSJ)‘ın 13 Nisan Cuma günü bildirdiği üzere, kripto para birimlerine odaklanan bir serbest fon olan Pantera Capital Management, Nisan ayı bültenlerinde Bitcoin‘in (BTC) 6.500 dolarlık değerinin bir kripto birimi için düşük olduğunu ve büyük olasılıkla bu yıl içerisinde 20.000 doların üzerine çıkacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Pantera Capital’in CEO’su Dan Morehead Bitcoin’in değerinin yeni zirvelere ulaşmadan önce yüzde 50 kadar düşebileceğini tahmin etti. Tahmini tuttu, BTC Şubat ayında 7000 doların altına düştü ve bu da yüzde 65’lik bir düşüşe karşılık geliyor.

BTC’nin fiyatı o zamandan beri yükseldi – özellikle 12 Nisan’da 30 dakika içinde 1.000 dolar – şu sıralar yaklaşık 7.916 dolar seviyesinde işlem görmekte ve 24 saatlik bir süre zarfı olan baskı süresinde yaklaşık %3 düşmekte.

Nisan bülteninde Morehead “zamanlama konusunda nadiren çok güçlü bir inanca sahip olduğu”nu yazdı. Kurumsal paranın etkisi kripto para piyasasını daha fazla arttıracak. Bu haftanın başlarında Rockefeller‘in girişim sermayesi kolu Venrock gibi birkaç Wall Street oyuncusu kripto piyasasına adım attı. Venrock, kripto yatırım şirketi Coinfund ile işbirliği yaptı.

Ek olarak bir Goldman Sachs yetkilisi Michael Novogratz‘un kripto ticaret bankasına katılma kararı aldığı ve Soros Yönetim Fonu’nun kripto ticaretine başlayacağı bildirildi.

Morehead Bitcoin’in kısa bir süre önce 200 günlük hareketli ortalamanın altına düştüğünü ve profesyonel görüşün çoklu on yıllık ticaretin ilk vuruşlarında yer alındığı olduğunu ve bunun nadir bir satın alma sinyali olduğunu ekledi.

“Eğer değeri 20.000 dolar olan bir şeyi 7000 dolara satın alırsanız, muhtemelen iyi bir ticarettir.”

Morehead’e göre kendisi geçmişte yalnızca dört kez kripto yatırımı önerisi yaptı.

BTC’nin son fiyat artışının muhtemel bir nedeni, 17 Nisan’da ABD’de vergi gününe hazırlık olarak kripto sahiplerinin elden çıkarmaları yavaşlatması olabilir. Bu durum Fundstrat’tan Tom Lee‘nin kripto piyasasının yeni yıldan beri genel düşüş dönemine ilişkin açıklamasıydı.

Morehead kripto piyasasının yeni yıllardaki batışıyla ilgili bu analize katılıyor ve Morehead, “piyasadaki satış baskısının bir kısmının istenmeyen vergi pozisyonları olduğunu hayal edebiliyorum” diye yazdı.

Büyük yatırım zengini Tim Draper bu hafta başında yaptığı açıklamada Bitcoin’in 2022 yılına kadar 250.000 dolara ulaşacağını öngördüğünü söyledi. Draper’in 2014 yılında yapmış olduğu – BTC 320 dolar civarlarındayken –  BTC’nin 2017 yılında 10.000 doları geçeceği tahmini doğru çıkmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Kasım Taşkın
    Posted 16 Nisan 2018 - 00:09 00:09

    Belki Bir hayır sever okur diye yazıyorum İstanbul Esenlerde bi bodrum katta kiracı olarak 2 çocukla 4 kişilik bir Aile yim evlilik yapabilmek için kredi kullandım hesaplar yerini tutmadı ilk çocuğumu toprağa verdim eşim de bende piskolojik sorunlar yaşadık işten de ayrıldım bir süre çivi çiviyi söker dediler şimdi iki çocuğum daha oldu lakin banka borcum dan kurtulamadim faiz ustune faiz yapilandirma üstüne yapılandır ma hayatım cehennem oldu gece uykusu yok kirada oturuyorum asgari ücretle çalışıyorum kanserojen madde işliyorum kimyasal iş hastalığı yaşıyorum sürekli akciğer enfeksiyonlarıyla sürekli hastanelik oluyorum iş bırakma gibi lüksüm yok bana faizsiz yardım edebilecek geri ödeme kolaylığı sağlaya bilecek birine sesimi duyurmaya çalışıyorum kızım 2 yaşın da oğlum 8 aylık çok zor durumdayım aldığım asgari ücrete banka el koyabilir ssk ödemesem hapse girebilirim çocuklarım küçük olmasa yada olmasaydılar kimseye el açmazdım kurtuluş arıyorum cep no kabul etmez diye mail adresimi bırakıyorum eğer sesimi duyan olursa gelip biz zat durumumu görebilir evime bakabilir eşyalarım şu altında kaldı bodrum katta bunu yazamadım bile yani ben bir sınavdayım bu günüme çok şükür hayırlısı Allahtan [email protected]

Leave a comment