Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pantera Capital CEO’su: Bitcoin Kıtlığı Yaşanıyor

Pantera Capital CEO’su CNBC’ye yaptığı açıklamada Bitcoin kıtlığı yaşandığını dile getirdi. CEO Dan Morehead, bu durumun BTC’nin yukarı yönlü hareketini tetiklediğini ileri sürdü. Morehead bu çerçevede yüklü miktarda BTC alımı yapan kurumsal alıcıların rolüne de dikkat çekti.

Pantera Capital’ın başındaki isim Dan Morehead, CNBC’ye verdiği demeçte Bitcoin fiyatının birkaç aylık bir süre içerisinde rekor yükseliş göstermesinin sebeplerinden birini “BTC kıtlığı” olarak gösterdi. BTC fiyatı geçtiğimiz haftalarda 20 bin dolarlık rekoru kırdı ve şimdilik yeni rekorunu 24 bin doların üzerinde konumlandırdı. Dan Morehead bu atakta önemli faktörlerden birinin BTC’ye olan talebe karşılık, piyasada bir Bitcoin kıtlığı yaşanması olduğu üzerinde durdu.

Büyük yatırımcılar rezervleri kurutuyor

Dan Morehead, sonu 20 bin dolarda biten 2017 rallisi ile günümüzde yaşanan boğa koşusunun temellerinin tamamen farklı olduğunu vurguladı. Pantera Capital CEO’su bu dönemde Bitcoin tarafında saf tutan büyük kurumsal şirketlerin altını çizdi. Pantera Capital CEO’su Morehead, kurumsal şirketlerden ve önemli yatırımcılardan gelen devasa satın alma baskısı ile mevcut rallinin 2017’deki zirvesinden çok daha farklı olduğunu dile getirdi. Dan Morehead bu rallide uzun soluklu yatırımcıların olduğunu belirtti.

Morehead artık Bitcoin hizmeti veren PayPal ve Square gibi dev şirketlerin yaşanan BTC kıtlığı üzerindeki etkisini vurguladı. Bir günde madenciler tarafından çıkarılan ortalama Bitcoin sayısı 900 olarak kabul edilirken, Morehead’e göre bu şirketlerin bir günde çıkarılandan daha fazla alım yapması ile BTC fiyatı sıkışıyor. Örneğin Pantera verilerine göre PayPal şirketi bir günde yaklaşık olarak 600 Bitcoin alıyor. Dan Morehead bu tabloda hem büyük oranlarla alım yapan kurumsal şirketlerin hem de perakende yatırımcının ilgisinin canlı kalması ile BTC fiyatının sıkışarak bir patlama yaşayabileceğini öngörüyor.

Daha fazla bireysel yatırımcı farklı sebepler için Bitcoin’i seçiyor

Pantera Capital CEO’su Dan Morehead, perakende ilginin artışına da değindi. Morehead, daha fazla insanın Bitcoin yatırımını tercih etmesiyle doğal olarak fiyatın arttığını söyledi. Her gün daha fazla insanın farklı ihtiyaçlar için Bitcoin almayı tercih ettiğine değinen CEO; bazılarının BTC’yi bir değer deposu olarak gördüğünü, bazılarınınsa bankalara ve hükümetlere karşı güvensizliklerden dolayı kendi yatırımlarını yönetmek veya uluslararası para gönderme kolaylığı için Bitcoin almayı tercih ettiğini dile getirdi.

“6 yıl önce milyonlarca insan BTC kullanmayı tercih ediyordu ve Bitcoin fiyatı 200 dolar kadardı; günümüzde ise yüz milyonlarca insan tercih ediyor ve şimdi bir Bitcoin 20 bin dolar ediyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!