Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pantera Capital CEO’su Bitcoin’in Birkaç Hafta Sonra Yükseleceğini Düşünüyor

Pantera Capital kurucusu ve CEO’su olan Dan Morehead yakın zamanda yaptığı yorumlarda Bitcoin’e çok fazla talep olmasına rağmen “olması gerekenden daha az” kurumsal yatırımcının Bitcoin sahibi olduğunu söyledi. Morehead aynı zamanda Bitcoin’in önümüzdeki haftalarda toparlanmasını ve tekrar yükselmeye başlamasını bekliyor.

Bitcoin’den Ümitli

Pantera Capital kurucusu, Bitcoin‘in yakın zamanda yaşadığı düşüşten pek kaygılanmıyor. “Spekülatif bir piyasa olduğunun kesinlikle farkındayız” diyen Morehead, “(fiyat) yükseklerde de değişken, aşağılarda da” diye ekledi.

Morehead Bitcoin fiyatının önümüzdeki haftalarda kendini toplamasını bekliyor ve “genelde Bitcoin’in düşüşleri ortalama 71 gün sürüyor ve bu (düşüşün) 52. günündeyiz. Birkaç hafta daha geçtiğinde her şey normale dönecek ve Bitcoin tekrar büyümeye devam edecek gibi” diyor.

Pantera Capital 2003 yılında kurulmuş ve kuruluşunda 10 yıl sonra kripto para fonu başlatmıştı. Pantera Capital Bitstamp, Korbit, Xapo ve Bitpesa gibi birkaç kripto para girişimine de yatırım yaptı.

Kurumsal Yatırımcılar Az

Pantera Capital’ın CEO’su kripto para piyasasına dahil olmak isteyen çok fazla kişinin olduğu ancak buna rağmen “olması gerekenden daha az” kurumsal yatırımcının Bitcoin sahibi olduğunu ve ‘büyük’ yatırımcıların yakın zamanda fiyatı arttırabileceklerini söyledi.

“Buna dahil olmak isteyen o kadar çok kurumsal yatırımcı var ki. Bu hiç kimsenin sahip olmadığı yarım trilyon dolarlık bir varlık sınıfı. Bu bayağı çılgın bir durum.”

Morehead, Bitcoin’in yakın zamanda yaşadığı düşüşü de kripto para piyasasında yeteri kadar kurumsal yatırımcı olmamasına bağlıyor ve “Bitcoin olması gerekenden o kadar az kurumsal yatırımcı tarafından alınıyor ki şu an kendi temposunda ilerliyor” diyor.

Kripto Para Düzenlemelerini Destekliyor

Kripto para sektöründe sayısı gittikçe artan yasal düzenlemeler hakkında fikri sorulan Morehad bunun “iyi bir şey olduğunu ve ABD’li düzenleyici organların harika bir iş çıkardıklarını… Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun bu konuda oldukça ilerleyici olduğunu… Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun genel olarak piyasaların gelişmesine izin verdiğini” söyledi.

Pantera CEO’su bu düzenlemelerin “hızının” da “şu ana dek iyi olduğunu” söyledi ve “biraz düzenlemenin muhtemelen yararlı olduğunu” belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment