Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rabobank, Bitcoin’e Riskli Dedikten Sonra Kara Para Aklamaktan 369 Milyon Dolar Cezaya Çarptırıldı

Geçtiğimiz hafta Bitcoin işletmelerine “uyumluluk riskleri” nedeniyle hizmet vermeyi reddeden Hollandalı büyük banka olan Rabobank, kara para akladıkları için 369 milyon dolar cezaya çarptırıldı.

Rabobank’ın 369 Milyon Doları: “Acele Et Bitcoin!”

Çeşitli haberlere göre Rabobank, kripto para girişimcilerini reddeden büyük Hollandalı kurumlardan biriydi.

Kripto para endüstrisinin yorumcularına göre, Meksikalı uyuşturucu para trafiğiyle bağlantılı bir davada bankanın Kaliforniya birliği komployla suçlandı ve milyarlarca dolar para cezasına çarptırıldı. Ancak görevliler şüpheli bir şekilde cezadan kaçıyor.

Geçen hafta Rabobank, kara para aklama riski nedeniyle #kriptopara işletmeleri için banka hesabı açmayı reddetti. Bugün para cezası yiyorlar, hala kar ediyorlar ve kimse hapse girmiyor. Bu nasıl bir sirk. Acele et #Bitcoin

Associated Press, Perşembe günü “Bağlı kuruluş Rabobank Ulusal Birliği, 2009’dan 2012’ye kadar yaptığı uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer yasa dışı faaliyetlerden dolayı en az 369 milyon dolar cezaya çarptırıldığında itiraz etmediğini” söyledi.

Bankaların, Bitcoin İlişkileriyle Alakalı Saçma Hikayeleri

İşletmelerin ve hükümet yapılarının kripto paraları büyütmek için bir ortam sağlamaya çalışmalarının aksine, Hollanda’daki bankalar bu işi zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyor.

Rabobank’ın web sitesinde Bitcoin’in ve alternatif kripto paraların “fırsatları ve tehlikeleri” üzerine özel bir sayfa yer alıyor.

Steenberg düşüncelerini şu şekilde belirtiyor:

“Eski ve yeni dünyanın birbirini bulması gerekiyor ve bulacak, her iki tarafın da aradığı bu. Şimdilik, kağıt para ve madeni para normal şekilde var olmaya devam ediyor. Ben bunun değişeceğini düşünmüyorum”.

Bu arada bankaların kripto paralara yönelik attığı adımlar, başta ABD ve İngiltere olmak üzere dünyadaki ülkelerde devam ediyor. Barclays ve küresel dev HSBC bankası kripto para işlemlerini kabul edeceğini duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment