Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Hackerlar Para Aklamak İçin Kripto Para Borsalarını Kullanıyorlar

Chainalysis tarafından yapılan bir araştırmaya göre İnternet üzerinden insanların parasını çalan hackerların ciddi bir kısmı bu paraları aklamak için kripto para borsalarını kullanıyor.

Dünya’nın çeşitli yerlerindeki hackerlar geliştirdikleri kötü niyetleri yazılımları insanların bilgisayarlarına saldırmak için kullanıyor, daha sonra bu yazılımı bir koz olarak kullanarak kurbanlarından fidye isteyebiliyorlar. Son zamanlarda sayısı iyice artmaya başlayan bu saldırılar hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen Chainalysis, kripto para borsalarını da ilgilendiren sonuçlara ulaştı.

Şirketlere, hükümetlere ve kolluk kuvvetlerine Blockchain platformlarındaki verileri takip etme konusunda yardımcı olan Chainalysis, insanlardan zorla para alan bu hackerlar ile kripto para borsaları arasında sıkı bir ilişki olduğunu ortaya çıkardı.

Fidye yoluyla insanların parasını alan saldırganların yüzde 64’ünün bu paraları kripto para borsalarını kullanarak akladığını belirten Chainalysis, en az 38 borsanın bu işe karıştığını tespit ettiğini vurguluyor. Chainalysis bu 38 borsanın söz konusu saldırılardan alınmış paraları aklamak için kullanıldığını açık bir şekilde belirtse de bu borsaların ismini paylaşmıyor.

Chainalysis tarafından yapılan araştırmaya göre bu gibi saldırılarla para kazanan kişiler kripto para borsalarının yanı sıra başka yöntemlerden de faydalanıyorlar. Zaman zaman eşten eşe ödeme ağlarını kullanan bu saldırganllar bazen darkweb gibi ortamları da kullanabiliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment