Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craig Wright’tan ‘Yeni’ Bitcoin 0 Dolara İnecek Tehdidi!

Avustralyalı girişimci Craig Wright, kripto para piyasasında ilk olarak Bitcoin‘in mucidi Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etmesi ile üne kavuşmuştu. Craig öne sürdüğü iddiaya rağmen Satoshi olduğunu kanıtlayamamış ve kripto para sektöründe bu iddiası ile birçok kişi için alay konusu haline gelmişti.

2018 yılının Kasım ayında yaşanan Bitcoin Cash hard fork savaşları esnasında Bitcoin’i 1.000 dolara kadar indireceğini söyleyen ve insanları tehdit eden Wright, bir anda alay konusu olmaktan ‘nefret konusu’ olmaya terfi etti. Bitcoin’in gerçek mucidi olduğu konusunda ısrarcı olan ünlü isim, geçtiğimiz günlerde ABD Tescil Bürosuna yaptığı başvuru ile Bitcoin kodunun ve white paperının telif haklarını almak adına bir adım attı. İlginç olan ise Craig’in hemen ardından başka bir kişinin daha benzer bir başvuruda bulunması oldu.

Söz konusu duruma tepki gösteren Wright, 30 Mayıs tarihinde yayınladığı bir gönderide kendisine yalancı veya sahtekar diyen insanların özür dilemesi gerektiğini ve Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden kişilerin ise geri adım atmamaları durumunda sonlarının hapis olacağını ifade etti. Bitcoin SV’nin gerçek Bitcoin olduğunu da ifade eden girişimci, BTC’nin eninde sonunda sıfır dolara kadar ineceğini de sözlerinin sonuna ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • [email protected]
    Posted 01 Haziran 2019 - 19:04 19:04

    ya şu adamı haber diye ciddiye alıp koymayın bile bence şuraya..

Leave a comment