Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında Blockchain Kullanılabilir

Fransız Olimpiyat Komitesi, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için blockchain teknolojisinin kullanılacağı bir bilet sistemi kurmayı planlıyor.

Fransız Hükümeti’nin Olimpiyat elçisi Michel Cadot, Fransa’da düzenlenen Liverpool-Real Madrid Şampiyonlar Ligi Final maçının ardından organizasyon eksikliği nedeniyle gelen tepkiler üzerine geçtiğimiz hafta Başkanlığa, 2024 Olimpiyat Oyunları için gerekli revizyonları içeren 30 sayfalık bir rapor sundu.

Fransa’da yapılacak her büyük spor etkinliği için kişiselleştirilmiş ve güvenli bir bilet sisteminin olması gerektiği belirtilen raporda, biletlerde blockchain teknolojisinin kullanılmasının izleyiciler için ek güvenlik sağlayabileceği vurgulandı.

Raporda ayrıca izleyicilere devredilemez ve kişiselleştirilmiş bir blockchain biletleme sistemi sunulması planlandığına yer verildi. Buna göre izleyicilerin blockchain teknolojisi kullanılan bir QR kod vasıtasıyla mekana giriş yapması sağlanacak ve bilet sahibi mekana giriş yaptıktan sonra check-in yaparak biletini devre dışı bırakacak.

Michel Cadot, biletlere blockchain teknolojisinin entegre edilmesi hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bu hükümler 2023 Rugby Dünya Kupası, 2024 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları için şimdiden planlandı ve Fransız Uluslararası Tenisi gibi büyük etkinlikler tarafından uygulandı.

Fransa‘nın etkinlikler için önerilen değişikliği uyguladığı takdirde bunun blockchain teknolojisi için önemli bir gelişme olacağı düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!