Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birçok Finans Firması FED Faiz Beklentilerini Artırdı: 50, 75, 100

Dünyadaki enflasyonun git gide artıyor olmasından kaynaklı merkez bankaları da bu durumu faiz yükselterek kontrol altına almaya çalışıyor.

ABD’de de son açıklanan enflasyon verilerinin ardından dünya genelindeki piyasalarda bir düşüş söz konusu. Birçok finans şirketi ABD enflasyonunun 8,6 açıklanmasının ardından merkez bankasından gelecek faiz beklentisini yükseltti.

İngiltere menşeili bir yatırım bankası ve uluslararası finans hizmetleri kurumu Barclays’ın, enflasyon verilerinden önce faizin 50 baz puan yükseltilmesini beklediği ancak enflasyonun beklentilerin üzerinde gelmesi sonucunda tahminini 75 baz puana yükselttiği belirtildi.

CME FedWatch Tool da 75 baz puanlık artışı ön görürken diğer finans firmalarının faiz beklenti oranları şu şekilde; Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan, Nomura Holding, SocGec ve TD Bank 75 puanlık artış, Bank of Amerika, Citi Bank, HSBC, Morgan Stanley 50 baz puanlık artış bekliyor.

FED’in açıklayacağı faizin en kötü durumuna bile fiyatlandığı düşünülen kripto paraların, beklentinin altında gelmesi durumunda yükselişe geçmesi bekleniyor. Ancak faiz oranlarının açıklanacağı günler fazla volatil olan kripto para piyasasının hangi seviyelere geleceği henüz bilinmiyor.

Milyarder Bill Ackman, Fed’in 100 baz puanlık bir artış yapacağını ön görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!